Νέα κακοποίηση τετράποδου στο Ηράκλειο: Ηλικιωμένη χτυπάει βάναυσα το σκυλί του γιου της

Ηράκλειο
Νέα κακοποίηση τετράποδου στο Ηράκλειο: Ηλικιωμένη χτυπάει βάναυσα το σκυλί του γιου της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλο ένα περιστατικό κακοποίησης που προκαλεί οργή και αγανάκτηση στο Ηράκλειο - Κατήγγειλαν ηλικιωμένη που χτυπούσε τον σκύλο του γιου της

Σοκαρίστηκες σκηνές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στα Καμίνια Ηρακλείου όπου γείτονες και εθελοντές εντόπισαν μια υπερήλικη γυναίκα να δέρνει βάναυσα το σκυλί του γιου της το οποίο νωρίτερα έσερνε με σχοινί για να το οδηγήσει στην αυλή του σπιτιού της.

Οι εικόνες είναι απόλυτα θλιβερές αλλά ακόμη πιο άσχημο και εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι οι σκηνές κακοποίησης που κατέγραψε περαστικός ήταν επαναλαμβανόμενες, με την ηλικιωμένη να χτυπά το άτυχο ζώο συστηματικά. Το  βίντεο στο φαίνεται η ηλικιωμένη που χτυπάει το σκυλί με τα χέρια της, είναι αποτρόπαιο, με το άτυχο ζώο να μην μπορεί να αντιδράσει.

Εθελοντές που βρέθηκαν στο σημείο για να διαπιστώσουν αν οι περίοικοι μετέφεραν πραγματικά περιστατικά στις καταγγελίες τους βρέθηκαν εξοργισμένοι μπροστά σε ανάλογες σκηνές με γειτόνισσά να κυνηγά με σκουπόξυλο το άτυχο τετράποδο.

Η παρέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση και παρά την ηλικία της γυναίκας σε βάρος της βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000€ για κακοποίηση ζώου. Ο γιός της ο οποίος εμφανίζεται ως κηδεμόνας του ζώου, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Μάλιστα άμεση ήταν και η Εισαγγελική παρέμβαση καθώς με εντολή του Εισαγγελέα υπηρεσίας το άτυχο σκυλί θα κατασχεθεί προσωρινά και αναμένεται αύριο το πρωί να παραληφθεί από το Δήμο ηρακλείου ώστε ένα μεταφερθεί στο κυνοκομείο και να εξεταστεί πριν  αποδοθεί προσωρινά σε εθελοντές για φιλοξενία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της έρευνας της υπόθεσης.

Σε νεότερη ανάρτηση της η Εθελόντρια αναφέρει: «Σήμερα λοιπόν μου ήρθε ένα βίντεο για αυτό εδώ το πλάσμα που το χτυπούσαν. Χωρίς δεύτερη σκέψη πήγα στο σημείο απλά για να ελέγξω αυτό που είδα με έβγαλε από τα ρούχα μου η ηλικιωμένη γυναίκα το χτυπούσε οι γείτονες φώναζαν να το μαζέψει μιας και προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει έξω και φοβόντουσαν. Η γυναίκα είχε την επίγνωση των πράξεων της μας είπε ότι ανήκει στον γιο της από πληροφορίες το ζώο κακοποιουταν συστηματικά και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε. Όταν φτάσαμε το ζώο ήταν δεμενο με ένα σχοινί και προσπαθούσε να αποδράσει. Μετά ήρθε ο γιος τον οποίο και ρώτησα αν τον δίνει η απάντηση ήταν προτιμώ να του κάνω ευθανασία πάρα να στο δώσω και ότι αν το πάρεις θα πάρω άλλο. Έβριζε την μάνα του αισχρά και της φώναζε. Ήρθε αστυνομία μεταφερθήκαμε στο τμημα και όπου έγινε καταγγελία στην γυναίκα που το βαράει και ζητήσαμε την αφαιρέσει του ζώου σαν μέλος της πανελλήνιας ομάδας κατα της κακοποίησης των ζωων. Μετά από πολλές ώρες έδωσε εντολή ο εισαγγελεας να αφαιρεθεί το ζώο από τον κηδεμόνα του. Και έτσι από αύριο ξεκινάει μια νέα ζωή για τον Λόκο που είναι 6 χρονών πιτ μπουλ. Θέλω να ευχαριστήσω πάνω από ολα τον σύντροφό μου που πραγματικά σε κάθε μου κίνηση είναι δίπλα μου και με στηρίζει. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την Μάρθα Πουλτίδου που ήταν συνεχώς δίπλα να με καθοδηγεί για να μην γίνει καμία λάθος κίνηση. Και είμασταν με της ώρες στο τηλέφωνο. Θέλω να ευχαριστήσω άτομα όπως την Marili Hasakioili που κάθε φορά μου δίνει δύναμη εμψυχώντας με ώστε να ανταπεξελθω. Και πολλούς άλλους που μου δείχνετε εμπιστοσύνη. Όταν βλέπουμε μια κακοποίηση δεν σιωπούμε μιλάμε πριν είναι αργα αλλιώς είμαστε συνυπεύθυνοι. Καταγγέλλουμε χωρίς φόβο δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Εμείς είμαστε η φωνή τους και εμείς πρέπει να παλεύουμε για αυτα τα πλάσματα». https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F100040109674360%2Fvideos%2F405864360760550%2F&show_text=false&width=734&height=1475&appId

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News