«Βουνά» σκουπιδιών στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου - «Σκηνικό ντροπής» με αυτοσχέδιες χωματερές

Ηράκλειο
«Βουνά» σκουπιδιών στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου - «Σκηνικό ντροπής» με αυτοσχέδιες χωματερές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, το οποίο μετατρέπεται συχνά σε αυτοσχέδια χωματερή σκουπιδιών

Βουνά σκουπιδιών στην Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της Κρήτη TV, με τις εικόνες να προκαλούν έντονη αγανάκτηση από επιχειρηματίες, επαγγελματίες και διερχόμενους οδηγούς.

Πρόκειται μάλιστα για ένα κομβικό σημείο, το οποίο μετατρέπεται συχνά σε αυτοσχέδια χωματερή σκουπιδιών από μπάζα και κάθε λογής αντικείμενα , με τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του χώρου να καθυστερούν σημαντικά από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

Πολίτες κάνουν λόγο για εστία μόλυνσης καθώς το επίμαχο σημείο έχει να καθαριστεί εδώ και 15 ημέρες και με τα σκουπίδια να σκορπίζονται από την βροχή και τον αέρα.

Το άθλιο σκηνικό στη Βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, με τις αυτοσχέδιες χωματερές να αποτελούν μάστιγα και προκαλούν την αγανάκτηση επιχειρηματιών και πολιτών.

Οι εικόνες υποβάθμισης του περιβάλλοντος, επαναλαμβάνονται σε συγκεκριμένα σημεία της Βιομηχανικής περιοχής, ακόμα και την περίοδο της καραντίνας, από ασυνείδητους πολίτες.Για τις απαράδεκτες αυτές εικόνες, επιχειρηματίες και επαγγελματίες ζητούν το αυτονόητο.  Καθαριότητα και επιχείρηση …σκούπα από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

«Τις νυχτερινές ώρες επιτήδειοι ξεφορτώνουν σκουπίδια σε συγκεκριμένα σημεία, όπου το φαινόμενο δυστυχώς επαναλαμβάνεται.  

Σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ο Δήμος Ηρακλείου επεμβαίνει με τσαπάκι για την απομάκρυνση του τεράστιου όγκου σκουπιδιών, όμως αυτό το πράττει όταν έχει φτάσει ο κόμπος στο χτένι», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου Λευτέρης Αντωνακάκης.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ….καθαριότητα στην ΒΙΠΕ, ο κ. Αντωνακάκης απάντησε : « Όχι, στον βαθμό που θα θέλαμε».

Ο κ. Λευτέρης Αντωνακάκης επισήμανε ότι με παρέμβαση του Συνδέσμου απομακρύνθηκαν παλαιότερα κάδοι ανακύκλωσης, καθώς μόνο …ανακύκλωση δεν γίνονταν με φόντο τα κάθε είδους σκουπίδια που εναπόθεταν πολίτες στους μπλε κάδους ενώ παράλληλα διευκρίνισε ότι αρκετοί επιχειρηματίες έχουν ατομικούς κάδους, με το μεγάλο φορτίο των σκουπιδιών να απομακρύνεται από τους εργολάβους με τους οποίους συνεργάζονται οι ίδιοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, με παρέμβαση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ η περιοχή έχει θωρακιστεί με κάμερες ασφαλείας που έχουν εγκατασταθεί τόσο στις εισόδους όσο και στις εξόδους της Βιομηχανικής περιοχής, σε μια προσπάθεια να μπει «φρένο» και στα περιστατικά διαρρήξεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News