Ηράκλειο

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: «Ο αυταρχισμός & οι απαγορεύσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου απέτυχαν»

Ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Για αυταρχισμό και απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν κάνει λόγο το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ σε σχέση με την απαγόρευση συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ζητώντας μάλιστα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ χαιρετίζει τη συμμετοχή συνδικάτων και συνδικαλιστών στους εορτασμούς του Πολυτεχνείου, ιδιαίτερα το πρωί στη συμβολική κινητοποίηση έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και το μεσημέρι στα Προπύλαια. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα και στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε επίσης και τη προσπάθεια τρομοκρατίας των διαδηλωτών και στο Ηράκλειο, μέσω επιστάμενων ελέγχων τους. Δεκάδες είναι οι προσαγωγές που έχουν γίνει μέσα σε λίγες ώρες, σε συνδικαλιστές, διαδηλωτές, ακόμα και σε τυχαίους που απλά έτυχε να περνούν από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου του Ηρακλείου.

Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι όλοι όσοι έχουν προσαχθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα ΒΑΕ, αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια