Καναβάκη: «Ο Δήμος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού»

Ηράκλειο
Καναβάκη: «Ο Δήμος έλαβε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τόσο των εργαζομένων όσο και του κοινού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απάντηση του Δήμου Ηρακλείου στην καταγγελία του Μοχιανάκη Γιώργου

Στην καταγγελία του Αιρετού μέλους του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου, Μοχιανάκη Γιώργου, απαντά η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Γ. Καναβάκη.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω καταγγελία σχετιζόταν με ελλιπή μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού σε Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

Η απάντηση:

«Κύριε διευθυντά, σε απάντηση των ανακοινώσεων που δημοσιεύτηκαν στο φύλλο της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Ηρακλείου για την προστασία των εργαζομένων του από τον COVID-19, διευκρινίζουμε τα κάτωθι:

- Ο Δήμος Ηρακλείου, διά των αρμόδιων αντιδημαρχιών, έλαβε καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία τόσο των εργαζομένων, όσο και του κοινού, όπως αυτά προβλέπονταν από τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις. Το αποτέλεσμα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας ήταν ο Δήμος να παραμείνει λειτουργικός για τους δημότες, ως όφειλε, και ταυτόχρονα ασφαλής, καθώς δεν παρουσιάστηκαν κρούσματα στις τάξεις των εργαζομένων. Ακόμη και στους μήνες που ακολούθησαν, όταν έληξε το αρχικό λοκντάουν, τα κρούσματα ήταν ελάχιστα και αυτά, όπως αποδείχτηκε, δεν προέκυψαν στον χώρο εργασίας τους.

- Με τον ίδιο τρόπο και την ίδια σοβαρότητα, ο Δήμος αντιμετωπίζει και τη δεύτερη καραντίνα. Οι κατηγορίες και οι αιτιάσεις περί του αντιθέτου, πέρα από αβάσιμες, είναι και εξαιρετικά βιαστικές. Οι σχετικές ΚΥΑ για τη δεύτερη καραντίνα εκδόθηκαν πριν από ελάχιστες μέρες και αμέσως, κατ’ εντολήν του δημάρχου, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, σε συνεννόηση με τη γενική γραμματέα του Δήμου, ξεκίνησαν τη δουλειά ώστε να εφαρμοστούν κατά γράμμα. Και θα εφαρμοστούν, χωρίς εκπτώσεις.

- Τονίζεται ενδεικτικά ότι ο Δήμος Ηρακλείου:

  • Έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την προμήθεια των μέσων ατομικής προστασίας των υπαλλήλων και του κοινού, όπως προβλέπεται.
  • Έχει τοποθετήσει plexiglass σε μεγάλο ποσοστό τμημάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες του τεχνικού ασφαλείας.
  • Έχει προχωρήσει στην καταγραφή επιφανειών όλων των εγκαταστάσεων του Δήμου από τον τεχνικό ασφαλείας, ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις μεταξύ των εργαζομένων.
  • Όπου υπάρχουν χωροταξικά προβλήματα, αυτά αντιμετωπίζονται είτε με μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλους χώρους για λόγους αποσυμφόρησης, είτε με οκτάωρες εναλλακτικές βάρδιες, συμπληρωματικά στην τηλεργασία, όπως προβλέπεται.
  • Για τους υπαλλήλους που ανήκουν αποδεδειγμένα σε ευπαθείς ομάδες στον ιό εφαρμόζεται υποχρεωτικά η τηλεργασία.
  • Και όλα τα παραπάνω, προσπαθώντας να διατηρήσουμε σε πλήρη λειτουργία τις κρίσιμες υπηρεσίες του Δήμου, όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία.

Ο Δήμος Ηρακλείου έχει σταθερά ως πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των εργαζομένων και τούτο δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση. Και στην προκειμένη, ιδιαίτερα δύσκολη περίσταση, θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο, τόσο για να προστατέψει το προσωπικό του, όσο και για να βρίσκεται στο πλευρό των δημοτών, ειδικά όσων έχουν ανάγκη.

Όπως, άλλωστε, πράττει πάντα.

Μαρία Γ. Καναβάκη,

αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών».

(Φωτογραφία Rawpixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News