Μοχιανάκης: «Υπηρεσίες του Δήμου δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»

Ηράκλειο
Μοχιανάκης: «Υπηρεσίες του Δήμου δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσα καταγγέλλει για το Δήμο Ηρακλείου

Ότι δεν τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό του κορωνοϊού σε «ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου» - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, καταγγέλλει ο Μοχιανάκης Γιώργος, Αιρετό μέλος Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, «ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζουν να λειτουργούν κατ΄ εντολή της διοίκησης, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία προϋποθέσεις για την προστασία και την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων στις συνθήκες του covid 19.»

Σύμφωνα με τον ίδιο, ωστόσο, η συγκεκριμένη τακτική ακολουθήθηκε και κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

Η ανακοίνωση του κ. Μοχιανάκη:

«Κατά παράβαση της νομοθεσίας και των  εγκυκλίων του Υπουργείου Εσωτερικώ και του ΕΟΔΥ, ορισμένες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου, συνεχίζουν να λειτουργούν κατ΄ εντολή της διοίκησης, χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες από την νομοθεσία προϋποθέσεις για την προστασία και την ασφάλεια της υγείας των εργαζομένων στις συνθήκες του covid 19.

Η επικίνδυνη για τους εργαζόμενους συμπεριφορά της διοίκησης, δεν ακολουθείται πρώτη φορά. Την ίδια παράνομη και επικίνδυνη για την υγεία των εργαζομένων συμπεριφορά, η διοίκηση είχε επιδείξει και τον Απρίλιο, με συνέπεια την έκδοση συστάσεων από το Υπουργείο Εσωτερικών και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

Είναι άραγε αναγκαίο να καταφύγουν οι εργαζόμενοι, που η υγεία τους απειλείται από την καταχρηστική συμπεριφορά της διοίκησης, στην εισαγγελία Ηρακλείου για την προστασία της υγείας τους και την τήρηση της νομιμότητας;

Θα πρέπει να υποβληθούν μηνυτήριες αναφορές για τα αυτονόητα;»

Αναμένουμε να δούμε πως θα ανταποκριθούν στην παραπάνω ανακοίνωση οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.

(Φωτογραφία αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News