Εντυπωσίασε το πλοίο του βρετανικoύ πολεμικού ναυτικού HMS ALBION

Ηράκλειο
Εντυπωσίασε το πλοίο του βρετανικoύ πολεμικού ναυτικού HMS ALBION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταφέρει από τεθωρακισμένα μέχρι αεροσκάφη

Βρετανική απόβαση την Κυριακή στο λιμάνι του Ηρακλείου,  με το επιβλητικό αποβατικό σκάφος HMS ALBION της Μεγάλης Βρετανίας να κάνει την εμφάνιση του έξω από το λιμενοβραχίονα. Το πλοίο πολλαπλών δυνατοτήτων το οποίο χαρακτηρίζεται ως «ελβετικός σουγιάς» από το αρχηγείο του βασιλικού πολεμικού ναυτικού, προσέγγισε εκτάκτων το Ηράκλειο λίγο μετά τον απόπλου του από τη ναυτική βάση της Σούδας. Σύμφωνα με πληροφορίες μέλος του πληρώματος αποβιβάστηκε και μεταφέρθηκε με μικρό σκάφος στο λιμάνι του Ηράκλειο προκείμενου να ζητήσει ιατρική βοήθεια. Όπως έγινε γνωστό πιθανότατα αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ένα του μάτι και κρίθηκε απαραίτητο να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Το βρετανικό πολεμικό παρέμεινε περίπου μισή ώρα ανάμεσα στη Ντία και το λιμενοβραχίονα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποβίβασης του μέλους του πληρώματος και η επιστροφή το μικρού σκάφους. Στο διάστημα αυτό το τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών.

Οι πολλαπλές του δυνατότητες 

Το HMS ALBION  θεωρείται πανίσχυρο αποβατικό πλοίο με πολλαπλές δυνατότητες καθώς μπορεί να μεταφέρει στα αμπάρια του αλλά και το κατάστρωμα, από τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα μέχρι αεροσκάφη, ελικόπτερα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones. Τα προηγούμενα 24ωρα βρισκόταν στη ναυτική Βάση της Σούδας ενώ μετά τη στάση στο Ηράκλειο απέπλευσε προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News