Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκεντρώσεις στην Κρήτη για την ανακοίνωση της απόφασης

Ηράκλειο
Δίκη Χρυσής Αυγής: Συγκεντρώσεις στην Κρήτη για την ανακοίνωση της απόφασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ραντεβού έχει δοθεί στις 7 Οκτωβρίου

Δυναμικές συγκεντρώσεις οργανώνονται σε όλη την Κρήτη στις 7 Οκτωβρίου, ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης για τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί σε μαζική συμμετοχή και στήριξη όλους τους συνταξιούχους στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7-10-2020 στις 10πμ μπροστά στα Δικαστήρια του Ηρακλείου, την ίδια ημέρα που ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Είναι λαϊκή απαίτηση να πάνε φυλακή οι ναζιστές εγκληματίες. Να ξέρουν ότι η εργατική τάξη δεν ξεχνά. Με το αγώνα της θα τσακίσει το φασισμό και ναζισμό και το σύστημα που τους θρέφει.

Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς στις 7-10-2020 στις 10πμ στη συγκέντρωση έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου για να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με την «Χρυσή Αυγή».

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου στην αντιφασιστική συγκέντρωση, εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Τετάρτη 7/10

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ρεθύμνου καλεί όλες και όλους, τα μέλη, τους φίλους του και κάθε δημοκρατικό πολίτη, στην αντιφασιστική συγκέντρωση στο Δημαρχείο Ρεθύμνου την Τετάρτη 7/10 στις 11 πμ εν όψει της ανακοίνωσης της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Να υψωθεί από όλες και όλους φωνή καταδίκης της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης.

Στάση εργασίας από το ΕΚΗ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, σε έκτακτη και δια περιφοράς διαδικασία όπως ανακοίνωσε αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας την Τετάρτη 07 Οκτωβρίου 2020 από τις 10 π.μ έως τη λήξη του ωραρίου "για τη συμμετοχή των συναδέλφων εργαζομένων στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στο Νομό μας αναμένοντας την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής" .

Η θέση Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων της 7ης Υ.Πε. Κρήτης

Τη θέση του για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής εξέφρασε και το Δ.Σ. του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων της Κεντρικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.Πε. Κρήτης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση: "με αφορμή την αναμονή έκδοσης της δικαστικής απόφασης της διεξαγόμενης δίκης των μελών του ναζιστικού κόμματος της «Χρυσής Αυγής», δηλώνει την αποδοκιμασία του σε κάθε μορφή εγκλημάτων σε βάρος της δημοκρατίας, η οποία αποτελεί και την προϋπόθεση της ελπίδας όλων μας για ένα καλύτερο μέλλον σε μια κοινωνία που δυστυχώς χειμάζεται και ταλανίζεται από πλήθος κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αδιεξόδων.

Επειδή το πρόβλημα του εκφασισμού μέρους της κοινωνίας είναι δεδομένο - ευτυχώς για την ώρα από κάποιες θλιβερές μειοψηφίες που μπορούν ωστόσο να παρεισφρέουν στον υγιή ιστό της κοινωνίας- ενώνουμε τη φωνή μας με εκατοντάδες άλλα σωματεία εργαζομένων ανά την Ελλάδα και δηλώνουμε απερίφραστα την πίστη και την ελπίδα μας να εκλείψουν στο μέλλον οι φορείς νοσηρών αντιλήψεων και πρακτικών, που πρέπει να παραμείνουν ερμητικά κλειστές στις πιο σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας, ως τεκμήρια σκοταδισμού και εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας".

(φωτογραφία intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News