Ηράκλειο

ΠΑΓΝΗ – Βενιζέλειο: Τηλεφωνικά ή μέσω ίντερνετ τα ραντεβού για… συνταξιούχους

Για απαράδεκτη κατάσταση και συνωστισμό κάνουν λόγο οι συνταξιούχοι

Tην απαράδεκτη –όπως την χαρακτηρίζουν- κατάσταση συνωστισμού και ταλαιπωρίας από την αναμονή που επικράτησε την πρώτη μέρα του μήνα όπου κλείνονται τα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) το οποίο να σημειωθεί είναι και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό αλλά και στο «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου το οποίο «παραπέμπει σε κλείσιμο ραντεβού είτε μέσω internet, πράγμα ακατόρθωτο για τους ηλικιωμένους ή τηλεφωνικά σε ένα τηλεφωνικό κέντρο που δεν απαντάει λόγο φόρτου κλήσεων», καταγγέλλει η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού χτυπάει καμπανάκι για τις τεράστιες ελλείψεις στα Νοσοκομεία του Ηρακλείου στα κέντρα υγείας, σε όλες τις μονάδες υγείας και πρόνοιας του Νομού.

Ραντεβού με γιατρούς για σοβαρά νοσήματα όπως γαστρεντερολογικά οφθαλμιατρικά και ιατρεία πήξης κ.ά. κλείστηκαν δύο μήνες, υπάρχει πρόβλημα στους ρευματολόγους, στους ενδοκρινολόγους, αγγειοχειρουργικά, παιδοκαρδιολόγους λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό. Ελλείψεις που οφείλονται στη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τη λογική του κόστους - οφέλους που διατηρεί τα δημόσια νοσοκομεία υποστελεχωμένα μη μπορώντας να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες νοσηλείας, πόσο μάλλον τις απαιτήσεις που προκύπτουν λόγω της πανδημίας. Αποτέλεσμα έχει η παραπάνω κατάσταση να μας οδηγεί  ή στον ιδιωτικό τομέα ή στα απογευματινά ιατρεία που είναι επί πληρωμή.

Για την υπεράσπιση της υγείας εμάς και των παιδιών μας απαιτείται να παρθούν άμεσα μέτρα εδώ και τώρα.

Απαιτούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις στα Νοσοκομεία με μόνιμο προσωπικό.
  • Να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να καλύπτεται πλήρως η λειτουργία του νοσοκομείου, ως νοσοκομείο - Covid. Να μην πάνε πίσω οι υπόλοιπες λειτουργίες του νοσοκομείου (χειρουργεία, προγραμματισμένες εξετάσεις κ.λπ.).
  • Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών στον τομέα της υγείας.
  • Πλήρης λειτουργία των ΚΥ Ηρακλείου και των υπολοίπων ΚΥ του νομού που είναι σε άθλια κατάσταση. Να στελεχωθούν όλα τα αγροτικά ιατρεία, που σήμερα, τα περισσότερα από αυτά δεν είναι σε θέση να καλύψουν ούτε τη στοιχειώδη συνταγογράφηση.
  • Σχέδιο επίταξης όλων των δομών του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας, για να μπει σε εφαρμογή σε περίπτωση γιγάντωσης της πανδημίας».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια