Ηράκλειο

Ματαιώθηκε η κατεδάφιση αυθαιρέτων στην Ν. Αλικαρνασσό - Τι αναφέρει ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ρομά

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκρήτιος Σύλλογος Ρομά «Η Ελπίδα»

Χαμόγελα ικανοποίησης έφερε στην κοινότητα των Ρομά του Ηρακλείου η απόφαση ματαίωσης της προγραμματισμένης την Παρασκευή, κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών στην περιοχή των πρώην σφαγείων στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Παγκρητίου Συλλόγου Ρομά «Η Ελπίδα» η οποία αναφέρει τα εξής:

«Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Παγκρητίου Συλλόγου Ρομά «Η Ελπίδα» συγχαίρουμε τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης για τις άμεσες παρεμβάσεις τους προς το Δήμο Ηρακλείου Κρήτης προκειμένου να ματαιωθεί η για σήμερα 4-9-2020 προγραμματισμένη κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών συμπολιτών μας Ρομά στην οδό Μικράς Ασίας, στην περιοχή των πρώην Σφαγείων Ν. Αλικαρνασσού Ηρακλείου. 

Η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Μαρία Κοζυράκη και ο Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης παρενέβησαν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των θιγόμενων οικογενειών από την απόφαση κατεδάφισης, δεδομένου ότι πρόκειται για την ευπαθή κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Τσιγγάνων, που βιώνει χρόνιο  χωρικό και κοινωνικό αποκλεισμό και  χρειάζεται τη στήριξη της διοίκησης στην κατεύθυνση της κοινωνικής ένταξης. Λαμβάνοντας δε υπόψη την συνθήκη της πανδημίας Covid 19 η στήριξη αυτή κρίνεται επιτακτική. 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας με αναφορά στην προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων τα οποία προστατεύονται τόσο από το Εθνικό όσο και από το Ευρωπαϊκό δίκαιο κατέδειξε την ανάγκη εφαρμογής της αρχής της αναλογικότητας (κοινωνικό κράτος) σε περιπτώσεις όπως οι αναγκαστικές εξώσεις, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση εστίασε στην πανδημία και στην ευαλωτότητα των συνανθρώπων μας υπό ανθρωποκεντρικό πρίσμα. Αυτό το Κράτος θέλουμε και προσβλέπουμε στη συνέχιση των καλών αυτών πρακτικών, παραδειγμάτων χρηστής Διοίκησης, βασιζόμενες στα Ανθρώπινα Δικαιώματα και στις Συνταγματικές επιταγές,  Κράτος με κοινωνικό πρόσωπο, όπου προέχει η ανθρώπινη αξία.

Θα θέλαμε τέλος να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον κ. Ηλία Γιαννόπουλο, δικηγόρο Αθηνών και νομικό σύμβουλο της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά "ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ" και τον κ. Σαμψών Ορφανουδάκη, δικηγόρο Ηρακλείου για ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες, για όλη τη βοήθεια, τη στήριξη και τη καθοδήγηση τους στο χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια