Ηράκλειο

Δύναμη Δημιουργίας: «Ο δήμος Χερσονήσου προσπαθεί να ακυρώσει μέτρα ελάφρυνσης»

Θα κατατεθεί προσφυγή για την ακύρωση της πράξης

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου προσπαθεί να ακυρώσει μέτρα ελάφρυνσης των δημοτών  όπως υποστηρίζει η παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας». Σύμφωνα με τον επικεφαλής της παράταξης Μανόλη Διαμαντάκη:

«Εν κρυπτώ και με διοικητικά τερτίπια ο Δήμαρχος Χερσονήσου και η δημοτική του ομάδα προσπαθούν να ακυρώσουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για παροχές προς τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου αυτοί να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και της οικονομικής ύφεσης. Δυστυχώς, αποδεικνύεται σήμερα ότι τόσο ο Δήμαρχος κ. Σέγκος Ιωάννης όσο και οι 10 δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του κατέθεσαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης ειδική διοικητική προσφυγή με την οποία ζήτησαν την ακύρωση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου στις 15 Μαΐου αποφάσισε την προώθηση μιας σειράς οικονομικών και διοικητικών μέτρων προς όφελος των δημοτών. Μεταξύ άλλων ζητήθηκε η μείωση στο μισό των τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για όλους, η απαλλαγή των επιχειρήσεων από τα τέλη αυτά για όσο διάστημα δεν θα λειτουργήσουν καθώς και των εργαζομένων που απολύθηκαν ή αναστάλθηκε η σύμβασή τους, η μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων καθώς και εκείνων της άρδευσης. Ακόμη αποφασίστηκε η σύσταση τοπικού συντονιστικού οργάνου για ενημέρωση και υποβολή προτάσεων, η αναγκαιότητα του οποίου έχει ήδη διαπιστωθεί, η ενεργοποίηση και επέκταση του προγράμματος τουριστικής προβολής και η δημιουργία θέσεων εργασίας. Τέλος, αποφασίστηκε μια σειρά προτάσεων προς την κεντρική κυβέρνηση ή άλλους αρμόδιους φορείς με στόχο πάντα την ενίσχυση των πολιτών, καθώς και σειρά ενεργειών με κοινωνικό πρόσημο.

Τη συγκεκριμένη απόφαση, η δημοτική αρχή Χερσονήσου την πολέμησε λυσσαλέα, αρχικά δημιουργώντας προβλήματα στη διεξαγωγή της συνεδρίασης, αργότερα στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης και τώρα με τη διοικητική προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Η τελευταία, την τελευταία ημέρα της δίμηνης προθεσμίας που ορίζει ο νόμος, εξέδωσε πράξη με την οποία ακυρώνει τη συγκεκριμένη απόφαση με επιχειρήματα εξόχως μαχητά. Προφανώς, τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε προσφυγή για την ακύρωση της πράξης αυτής.

Καθημερινά πληροφορούμαστε από τα μέσα ενημέρωσης ότι πολλοί δήμοι της χώρας αποφάσισαν και υλοποιούν μέτρα για μείωση των δημοτικών τελών καθώς και άλλες παροχές προς τους δημότες τους πέραν από αυτές τις οποίες ο νόμος ρητά προτείνει, διαβάζουμε μάλιστα και ευχαριστήριες ανακοινώσεις προς τους δημάρχους τους. Γιατί άραγε οι δήμοι αυτοί μπορούν και υλοποιούν μεγάλες μειώσεις τελών ενώ ο οικονομικά εύρωστος Δήμος Χερσονήσου δεν μπορεί; Αλήθεια, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου ούτε μια από τις αποφάσεις μείωσης ή απαλλαγής από τέλη που και η ίδια έχει ψηφίσει; Τέλος, ο καθένας από τους 10 δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, οι οποίοι είτε δεν είπαν ούτε μία λέξη κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, είτε έλαμψαν δια της απουσίας τους από αυτό, όμως αμέσως μετά κατέφυγαν σε διοικητικά μέτρα για την ακύρωση της απόφασης, ας εξηγήσει στους δημότες μας γιατί το έκανε. Ας εξηγήσει γιατί αρνείται την οικονομική στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων που σήμερα δοκιμάζονται, μέσω του παχυλότατου οικονομικού αποθέματος που υπάρχει στο ταμείο του Δήμου Χερσονήσου και το οποίο δημιουργήθηκε τα προηγούμενα χρόνια με δικά τους χρήματα. Επειδή πάλι θα ψελλίσουν αστείες δικαιολογίες περί νομιμότητας και άλλα γλαφυρά, ας σκεφτούν ότι ακόμη και αυτά τα έωλα επιχειρήματα δεν θα υπήρχαν αν οι ίδιοι το ήθελαν.

Η Δημοτική Αρχή Χερσονήσου, αντί να ψάχνει τρόπους επιβολής νέων δασμών, όπως τελευταία προσπαθεί να κάνει στους αθλητικούς χώρους, ας φροντίσει να αξιοποιήσει το πλούσιο ταμείο που κληρονόμησε. Εκεί υπάρχουν αρκετά χρήματα, χρήματα των δημοτών, και σε αυτούς πρέπει να τα επιστρέψουμε, προφανώς με την παραγωγή έργου αλλά και με παροχές τώρα που ολόκληρη η κοινωνία το έχει ανάγκη».

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια