Ηράκλειο

«Λουκέτο» και πρόστιμα σε 4 καφέ - μπαρ στο Ηράκλειο λόγω… συνωστισμού

Σαρωτικοί έλεγχοι σε μαγαζιά στο κέντρο

Έπεσαν «καμπάνες» στην Κρήτη λόγω κορωνοϊού καθώς το τελευταίο διάστημα "πλήρωσαν" τις παραβάσεις 4 καφέ - μπαρ στο Ηράκλειο λόγω συνωστισμού. Συγκεκριμένα κλιμάκιο που ξεκίνησε από τους υπόλοιπους νομούς του νησιού, πραγματοποιεί σαρωτικούς ελέγχους οι οποίοι σύμφωνα με το Σύνδεσμο Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου εστιάζονται αυτές τις μέρες στο κέντρο του Ηρακλείου, με αποτέλεσμα να σφραγιστούν δύο καφέ- μπαρ στο Ηράκλειο και σε ακόμα δύο να επιβληθούν πρόστιμα. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο. 

Όπως τόνισε η πρόεδρος του Συνδέσμου Μαρία Αντωνακάκη: «ήδη επιβλήθηκαν πρόστιμα ή λουκέτα σε 4 μπαρ – καφετέριες. Δεν λέμε να μην τηρούνται οι κανόνες υγιεινής αλλά είναι κακό μετά την ζημιά που υπέστησαν οι επιχειρηματίες από τον κορωνοϊό, να σφραγίζονται και καταστήματα. Υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση. Το Σάββατο λόγω των ελέγχων, άδειασαν μαγαζιά».  

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με πληροφορίες από κλιμάκια στα οποία συμμετέχει η Αρχή Διαφάνιες, η αστυνομία, η δημοτική αστυνομία και άλλες υπηρεσίες και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες. Λόγω των εξελίξεων και με τους επιχειρηματίες να είναι ιδιαίτερα προβληματισμένοι, ο Σύνδεσμος Επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου συγκαλεί τη Δευτέρα έκτακτη συνάντηση.

Yπενθυμίζεται ότι και πριν από δύο εβδομάδες εντοπίστηκε νυχτερινό μπαρ στο Ρέθυμνο που δεν τηρούσε το υγειονομικό πρωτόκολλο, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο περίπου 10.000 χιλιάδων ευρώ.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια