Πεντέμισι χρόνια στον 30χρονο για την πυρκαγιά στο Γιόφυρο

Ηράκλειο
Πεντέμισι χρόνια στον 30χρονο για την πυρκαγιά στο Γιόφυρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου  ο 30χρονος και η 40χρονη που είχαν συλληφθεί το βράδυ της Δευτέρας για τη μεγάλη φωτιά σε επιχειρήσεις στο Γιόφυρο. 

Φυλάκιση 5 ½ χρόνια χωρίς αναστέλλουσα ισχύ αλλά με δικαίωμα έφεσης είναι η ποινή που αποδόθηκε στον 30χρονο άνδρα ο οποίος συνελήφθη για τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ξημερώματα Κυριακής στο Γιόφυρο και συγκεκριμένα στον αύλειο χώρο επιχείρησης με οικοδομικά και μονωτικά υλικά και στη συνέχεια  επεκτάθηκε και σε παρακείμενη επιχείρηση με αυτοκίνητα. Ο άνδρας οδηγείται στη φυλακή με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση και επικίνδυνη οδήγηση, καθώς χρειάστηκε να γίνει καταδίωξη για να τον συλλάβουν. από την Αμμουδάρα μέχρι και το Αεροδρόμιο. 

Στην 40χρονη γυναίκα που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστέλλουσα ισχύ. Η ίδια αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στην υπόθεση. 

Ο 30χρονος και η 40χρονη βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα χωρίς την παρουσία δικηγόρου. Παρόντες ήταν και οι δύο επιχειρηματίες που είδαν την περιουσία τους να γίνεται στάχτη μέσα σε λίγες ώρες. 

Και οι δύο είχαν ταυτοποιηθεί πολύ νωρίς από τις αρχές και είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους.

Συνελήφθησαν αργά τα βράδυ της Δευτέρα οπότε και ομολόγησαν τις πράξεις τους.  

Επρόκειτο για μία μεγάλη  φωτιά που έθεσε σε  κίνδυνο την πόλη του Ηρακλείου, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν κατάφεραν να κατευνάσουν τις φλόγες στις 5:30 το πρωί της Κυριακής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News