Ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γιόφυρο - Ένταλμα σύλληψης για νεαρό ζευγάρι

Ηράκλειο
Ταυτοποιήθηκαν οι εμπρηστές της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γιόφυρο - Ένταλμα σύλληψης για νεαρό ζευγάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της φωτιάς σε κατάστημα μονωτικών και μάντρα οχημάτων

Δύο άτομα ευθύνονται για τον εμπρησμό στη μάνδρα οικοδομικών υλικών, καθώς και στην παρακείμενη επιχείρηση με τα αυτοκίνητα, στο Γιόφυρο Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Κυριακής και οι φερόμενοι δράστες ήδη έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Πρόκειται για έναν 30χρονο άνδρα και μία 40χρονη γυναίκα, οι οποίοι φέρονται να είναι οι άνθρωποι που έβαλαν τη φωτιά αρχικά στον αύλειο χώρο της επιχείρησης με τα οικοδομικά και μονωτικά υλικά και η οποία έπειτα επεκτάθηκε και σε παρακείμενη επιχείρηση με αυτοκίνητα.

Πρόκειται για μία φωτιά που έθεσε σε πολύ μεγάλο κίνδυνο την πόλη του Ηρακλείου, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής, οι οποίοι μετά από πολύωρη μάχη που έδωσαν κατάφεραν να κατευνάσουν τις φλόγες στις 5:30 το πρωί της Κυριακής.  

Πολύ πιθανόν, πρόκειται για δύο άτομα τα οποία που τις προηγούμενες ημέρες είχαν εμπλακεί σε μία εγκληματική ενέργεια εις βάρος της ίδιας επιχείρησης και πολύ πιθανόν το κίνητρό τους να είναι η αντεκδίκηση, καθώς είχαν συλληφθεί και είχαν φυλακιστεί για κάποιο χρονικό.  διάστημα

Μετά την προανάκριση που έχει διενεργήσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μετά από μία ενδελεχή έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί αυτά τα δύο άτομα και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, αυτή τη στιγμή αναζητούνται και είναι θέμα ωρών να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι της περιοχής έζησαν έναν εφιάλτη τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν ξύπνησαν αναστατωμένοι βλέποντας να έχει πάρει φωτιά η μάντρα. Φωτιά η οποία γρήγορα επεκτάθηκε στην παρακείμενη επιχείρηση καταστρέφοντας ολοσχερώς 8 αυτοκίνητα και προκαλώντας ζημιές σε ακόμα 4.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News