Άλλος «ρήμαζε» επιχειρήσεις και άλλος αγόραζε τα κλοπιμαία  

Ηράκλειο
Άλλος «ρήμαζε» επιχειρήσεις και άλλος αγόραζε τα κλοπιμαία  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο άνδρες εμπλέκονται σε έξι κλοπές που έλαβαν χώρα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου

Ειδικότερα, ο ένας άνδρας, ελληνικής καταγωγής κατάφερε να εισβάλλει σε επιχειρήσεις από τις 16 Απριλίου έως και τις 25 Μαΐου και να αφαιρέσει εργαλεία και οικοδομικά υλικά. Με τη σειρά του ο έτερος ημεδαπός αγόραζε τα αφαιρεθέντα είδη, που έκλεβε ο προηγούμενος και τα έκρυβε.

Τη δράση τους στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου ωστόσο… σταμάτησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου - μετά την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους, διαπιστώθηκε ότι για τα αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, διαπράχθηκαν από τους δύο άνδρες.

Έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, ενώ η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Εξιχνιάστηκαν, ακόμα έξι (6) υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων οι οποίες διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις, στο Ηράκλειο

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, επιπλέον έξι (6) υποθέσεις κλοπών - διαρρήξεων που διαπράχθηκαν σε επιχειρήσεις, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 16.04.2020 έως 25.05.2020, ο ένας ημεδαπός διέπραξε έξι κλοπές σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, αφαιρώντας εργαλεία και οικοδομικά υλικά.

Στη συνέχεια ο έτερος ημεδαπός αγόραζε τα αφαιρεθέντα είδη προβαίνοντας στην απόκρυψη τους. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιεί, βρέθηκαν πλήθος αφαιρεθέντων εργαλείων και οικοδομικών υλικών μέρος των οποίων αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες. 

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News