Στάθμευση με ειδικές κάρτες στο κέντρο του Ηρακλείου: Πότε θα γίνει η "πρεμιέρα" - Οι 3 ζώνες και οι θέσεις ανά οδό

Ηράκλειο
Στάθμευση με ειδικές κάρτες στο κέντρο του Ηρακλείου: Πότε θα γίνει η "πρεμιέρα" - Οι 3 ζώνες και οι θέσεις ανά οδό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά ποιες είανι τρεις ζώνες στάθμευσης όπου θα μπορούν βάσει μόνιμης κατοικίας να παρκάρουν με ειδικές κάρτες οι δικαιούχοι, μετά από μακρά αναμονή, αρκετές καθυστερήσεις.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης στους κατοίκους που διαμένουν μόνιμα στο κέντρο του Ηρακλείου!

Μετά από μακρά αναμονή, αρκετές καθυστερήσεις, και αφού εντωμεταξύ έχουν μεσολαβήσει αρκετές συνελεύσεις, διαμαρτυρίες και άλλες πρωτοβουλίες εκ μέρους των μόνιμων κατοίκων του κέντρου της πόλης, το μέτρο με τις κάρτες στάθμευσης ετοιμάζεται καταπώς φαίνεται να τεθεί επιτέλους σε ισχύ. Και έρχεται να δώσει μια... “ανάσα” στους μόνιμα διαμένοντες στο εντός τειχών Ηράκλειο, που τραβούν τον δικό τους “Γολγοθά” αναζητώντας εις μάτην καθημερινά μια θέση πάρκινγκ για το όχημά τους.

Το μέτρο με τις κάρτες στάθμευσης σε ειδικά θεσμοθετημένες θέσεις σε κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου είναι έτοιμο προς εφαρμογή.

Όπως μάλιστα έγινε γνωστό στο πλαίσιο χθεσινής ενημερωτικής συνάντησης στη Λότζια, η “πρεμιέρα” αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου. Ήδη μάλιστα έχει ξεκινήσει η αποστολή e-mails στους δικαιούχους για να ξεκινήσουν να εκτυπώνουν τις κάρτες στάθμευσης που θα τοποθετούνται σε εμφανή θέση στο όχημα, εξασφαλίζοντας δωρεάν στάθμευση σε μία από τις 3 ζώνες που έχει καθορίσει ο Δήμος, αναλόγως τη διεύθυνση της μόνιμης δηλωθείσας κατοικίας.

Για όσους μάλιστα δεν έχουν προλάβει να τακτοποιήσουν το αίτημά τους, δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού προσεχώς θα ανοίξει εκ νέου η σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα για να ξεκινήσει νέος γύρος αιτήσεων εκ μέρους ενδιαφερόμενων δικαιούχων.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ενημέρωση των κατοίκων του κέντρου για την εφαρμογή του μέτρου με την κάρτα στάθμευσης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, παρουσία και του δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού.

Το μέτρο ξεκινά να εφαρμόζεται από την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου και την ενημέρωση έκαναν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι κάτοικοι της παλιάς πόλης ενημερώθηκαν ότι μπορούν να δουν τις θέσεις στάθμευσης που παραχωρούνται σε χάρτη στη σελίδα του Δήμου (https://bit.ly/3cnuxkA).

«Όσοι κατέθεσαν αίτηση που εγκρίθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου, ξεκίνησαν ήδη να λαμβάνουν e-mail με οδηγίες προκειμένου να εκτυπώσουν την κάρτα στάθμευσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου και επισημαίνεται διευκρινιστικά:

«Στις θέσεις όπου θα μπορούν να σταθμεύουν οι κάτοχοι της κάρτας θα υπάρχει οριζόντια σήμανση, καθώς και σήμανση με ταμπέλες (P-69) με την αναφορά “μονίμων κατοίκων-residents”».

Η κάρτα θα πρέπει να τοποθετείται στο αυτοκίνητο, σε εμφανές σημείο, ώστε να μπορούν να την ελέγχουν η Δημοτική Αστυνομία και η Τροχαία.

Στην περίπτωση στάθμευσης στις συγκεκριμένες θέσεις χωρίς την κάρτα ή στάθμευσης σε διαφορετική ζώνη από αυτή που αναγράφεται σε αυτήν, θα βεβαιώνεται παράβαση από τις αρμόδιες Αρχές.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή νέων αιτήσεων, οπότε και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση».

Μετά την ενημέρωση ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός δήλωσε σχετικά: «Προχωράμε στην εφαρμογή ενός μέτρου που σχεδιάστηκε προσεκτικά για να αμβλύνει το οξύ πρόβλημα της στάθμευσης των μόνιμων κατοίκων του κέντρου. Με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μέτρο θα αποδειχτεί επιτυχές».

Οι 3 ζώνες  - Οι θέσεις ανά οδό

Όπως φαίνεται στον σχετικό χάρτη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Δήμου με τις καθορισμένες θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου που έχουν εξασφαλίσει ή θα εξασφαλίσουν προσεχώς κάρτες στάθμευσης, το εντός τειχών κομμάτι της πόλης έχει χωριστεί σε 3 ζώνες.

* Η Α' ζώνη καλύπτει το κεντρικό τμήμα μέχρι την Μποφόρ στα ανατολικά της, τη Γιαμαλάκη στα δυτικά της, και φυσικά μέχρι το παραλιακό μέτωπο στη βορεινή πλευρά.

Εδώ, με βάση τον χάρτη, παραθέτουμε ενδεικτικά ορισμένους δρόμους με τις ειδικές θέσεις που έχουν θεσπιστεί για να παρκάρουν οι μόνιμοι κάτοικοι. Έχουμε και λέμε... Στη Γ. Χρονάκη 5 θέσεις, στη Λυσ. Καλοκαιρινού 6, στη Παντ. Πρεβελάκη 8, στην Ανδρεαδάκη 20, στη Κορωναίου 5, στη Λ. Βύρωνα 15, στην Ιδομενέως 6, στη Μαλικούτη 23, στην Επιμενίδου 11, στη Χατζηδάκη 8, στη Μεραμβέλλου 18 και στην Υγείας 3.

* Η Β' ζώνη ουσιαστικά καλύπτει το δυτικό κομμάτι του κεντρικού Ηρακλείου, το κομμάτι δηλαδή που εκτείνεται από τη Γιαμαλάκη δυτικά μέχρι τη Χανιώπορτα, και πιο νότια μέχρι την Πλαστήρα και την Κυρίλλου Λουκάρεως.

Στη Β’ αυτή ζώνη στάθμευσης παραθέτουμε ενδεικτικά θέσεις στάθμευσης ανά δρόμο: Στην οδό Μελισσηνών 6 θέσεις, στην Κισσάμου 12 θέσεις, στη Στρατηγού Βάσου 5, στην Πολυχρονάκη 4, στη Ραδαμάνθυος 4, στη Βασιλογιώργη 8, σε παράλληλη της Πλαστήρα 12, στην Αποστόλου Παύλου 4, στη Σπιναλόγκας 8, στη Μ. Μουσούρου 8, στη Γιαμπουδή 5, στην Καλλονάδων 7, στη Σαμουήλ Χάουζ 8, στη Σκορδυλών 26, στην Αρετής Νιότη 5, στη Γοργολαϊνίου 6 και στην οδό 1878 5 θέσεις.

* Η Γ' ζώνη στάθμευσης καλύπτει γεωγραφικά το νοτιοανατολικό κομμάτι του κέντρου, δηλαδή την περιοχή της Ανάληψης, της Βίγλας, μέχρι και τη λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως.

Εδώ, ενδεικτικά, διαθέσιμες θέσεις πάρκινγκ για τους κατόχους των καρτών στάθμευσης είναι οι εξής: Στην Αρχιμήδους 17 θέσεις, στη Βίγλας 10, στη Σοφοκλέους 8, στην Αναλήψεως 6 και στην Τίτου Γεωργιάδη 8.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News