Ηράκλειο

Ηχηρό «όχι» από το σχολείο Βοριζίων στον σχολικό εκφοβισμό – Λόγια που «μιλούν» στην καρδιά

Εκδηλώσεις για μία ακόμη χρονιά, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού

Λένε «όχι» στον σχολικό εκφοβισμό για άλλη μία χρονιά, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βοριζίων στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς μικρούς και μεγάλους για το bullying, ένα φαινόμενο που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα εδώ και πολλά χρόνια.

Έτσι λοιπόν, με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού που τιμάται σήμερα, 6 Μαρτίου, οι μικροί μαθητές ζωγράφισαν σε ένα χαρτί με αφορμή το bullying, έγραψαν λόγια που «μιλούν» σε μυαλό και καρδιά και σχημάτισαν με τα σώματά τους το σύνθημα «Όχι στη βία – Ναι στη φιλία».

Με ζωγραφική αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για το σχολικό εκφοβισμό και ένα «Μπράβο» είναι λίγο για τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου στα Βορίζια που βρίσκουν πάντα λόγους να παρακινούν τα παιδιά να γίνονται δημιουργικά και να περνούν όμορφα χρόνο στο σχολείο, πέρα από τα σχολικά μαθήματα.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το σχολείο πραγματοποιεί παρόμοιες δράσεις, καθώς οι αφορμές είναι πολλές για να αφεθεί η φαντασία τους ελεύθερη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια