«Ευφάνταστοι» κακοποιοί και στην Κρήτη επικαλούνται τον κορωνοϊό για να «μπουκάρουν» σε σπίτια

Ηράκλειο
«Ευφάνταστοι» κακοποιοί και στην Κρήτη επικαλούνται τον κορωνοϊό για να «μπουκάρουν» σε σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από τα κρούσματα εξαπάτησης στην υπόλοιπη Ελλάδα, σήμερα είχαμε και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στον Δήμο Μαλεβιζίου

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου, γυναίκα προφασιζόμενη την ιδιότητά της ως «Υπαλλήλου Κέντρου Υγείας», επιχείρησε να εισέλθει σε οικία στο Γάζι για να ενημερώσει, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η πολιτεία για τον φονικό ιό.

Υπενθυμίζεται μάλιστα, ότι κρούσματα είχαμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα και συγκεκριμένα επιτήδειοι με στόχο άτομα τρίτης ηλικίας και με την ίδια πρόφαση, εισέβαλαν σε οικίες με στόχο να αρπάξουν αυτό που θέλουν.

Μάλιστα με αφορμή αυτά τα περιστατικά, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι πρόκειται για μεγάλη απάτη και το μόνο που θέλουν αυτοί οι άνθρωποι είναι να εισβάλλουν στα σπίτια σας! Μην τους πιστέψετε!

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου

Ο Δήμος Μαλεβιζίου ενημερώνει τους δημότες ότι περιήλθε σε γνώση της Κοινωνικής του Υπηρεσίας περιστατικό που σημειώθηκε μεσημεριανή ώρα σε περιοχή του Γαζίου, για το οποίο ενημερώθηκε αρμοδίως το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

Συγκεκριμένα, γυναίκα, προφασιζόμενη ιδιότητά της ως «Υπαλλήλου Κέντρου Υγείας» επιχείρησε να εισέλθει σε οικία στην περιοχή του Γαζίου (οδός Παγωμένου), προκειμένου να «ενημερώσει για θέματα υγείας που σχετίζονται με την εμφάνιση του κορωνοϊού».

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη επικοινωνήσει με την ΤΟΜΥ Μαλεβιζίου και γνωστοποιεί στους δημότες ότι καμία τέτοια διαδικασία δε βρίσκεται σε εξέλιξη.

Παρακαλούνται οι δημότες μας και ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι να είναι πολύ προσεκτικοί και να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να εισέλθει στην οικία τους, προφασιζόμενος ενημερώσεις για θέματα υγείας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.

Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News