Σπιτάκια για τα αδέσποτα έξω από το Δημαρχείο

Ηράκλειο
Σπιτάκια για τα αδέσποτα έξω από το Δημαρχείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια πρωτότυπη κίνηση από το Δήμο Μαλεβιζίου

Αχτίδα αισιοδοξίας για μια ριζική αλλαγή σελίδας και στην Κρήτη όσον αφορά στην ανάληψη της ουσιαστικής ευθύνης των Δήμων απέναντι στα αδέσποτα και τη διαχείρισή τους φαίνεται ότι προβάλλει στον Δήμο Μαλεβιζίου.

Η Χρύσα Λυρώνη, αρμόδια αντιδήμαρχος, με αθόρυβη και συστηματική προσπάθεια έχει καταφέρει σε χρόνο μηδέν να κάνει άλματα. Η μάχη με τη γραφειοκρατία, τις αγκυλώσεις και την ουσιαστική αδιαφορία των υπευθύνων μένει να κριθεί στο μέλλον, όμως η κ. Λυρώνη με πολλή εθελοντική εργασία και προσωπική ενασχόληση με αυτό το μεγάλο κεφάλαιο έχει καταφέρει να συγκροτήσει ήδη ομάδα δημοτικών υπαλλήλων που θα ασχοληθεί με το φλέγον θέμα, αλλά και να λειτουργήσει η ίδια ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους εθελοντές και τους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την περίθαλψη των αδέσποτων, με γνώμονα τη συνεργασία.

Αυτό που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα που όντως χρειάζεται σε αυτόν τον δύσκολο τομέα είναι η εικόνα που συναντά κανείς στο κατώφλι του Δημαρχιακού Μεγάρου. Τα αδέσποτα που ζουν στην πλατεία του Δημαρχείου έχουν ήδη αποκτήσει κατάλυμα με ανάλογη σήμανση, που δείχνει ότι βρίσκονται υπό την προστασία του Δήμου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News