Ν. Χαρδαλιάς: Επικαιροποιούνται καθημερινά τα μέτρα για τον COVID-19

Ηράκλειο
Ν. Χαρδαλιάς: Επικαιροποιούνται καθημερινά τα μέτρα για τον COVID-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι οι νεκροί από τον COVID-19 έφτασαν στους 1.483, ενώ τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 64.000.

Στην Ιαπωνία ανακοινώθηκε ο πρώτος νεκρός, ενώ στο Βιετνάμ μια περιοχή 10.000 κατοίκων τέθηκε σε καραντίνα, μετά τον εντοπισμό 6 κρουσμάτων.

Στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Υγείας συμφώνησαν σε ενιαία πολιτική αντιμετώπισης του ιού και επισήμαναν την αναγκαιότητα καλύτερου συντονισμού και λήψης των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης, έναντι της ανεπάρκειας στις προμήθειες εξοπλισμού.

Η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδη εμφανίστηκε καθησυχαστική , επισημαίνοντας ότι «όλα τα κράτη μέλη έχουν καταρτίσει σχέδια δράσης και έχουν ένα καλό επίπεδο προετοιμασίας».

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει «έως σήμερα έλλειψη σε φάρμακα», την ώρα που πολλές χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωση που η επιδημία εξαπλωνόταν, καθώς το 50% των εξοπλισμών προστασίας (γάντια, μάσκες, στολές) κατασκευάζεται στην Κίνα.

Στην τοποθέτησή του, ο Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Καθημερινή η επικαιροποίηση των μέτρων όλων όσων εμπλέκονται στο σχεδιασμό των μέτρων για την διαχείριση πιθανού κρούσματος  COVID-19  στην Ελλάδα, λέει στον 98.4 ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς , καθώς η Πολιτική Προστασία έχει το συντονισμό αυτή την ώρα. 

 Αλλαγή φιλοσοφίας στη ΓΓΠΠ λέει ο Ν. Χαρδαλιάς στον 98.4

Άλλαξε η φιλοσοφία της Πολιτικής Προστασίας που δρα  και προληπτικά, λέει στον 98.4 ο γενικός Γραμματέας της Νίκος Χαρδαλιάς στον 98.4.  Φυσικά φαινόμενα και έντονες καιρικές μεταβολές, επικαιροποιούν συνεχώς τα σχέδια μας, εντείνουν τις συνέργειες μας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που βελτιώνετε συνεχώς. Το επόμενο χρονικό διάστημα ο Γενικός Σχεδιασμός θα είναι έτοιμος και πάνω σε αυτό θα κινηθούν τα πλάνα Περιφερειών και Δήμων, προσθέτει ,καθώς η Πολιτική Προστασία είναι ανάγκη να προχωρήσει προς όφελος των πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News