Μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη ανακοίνωσε ο Γ. Πλακιωτάκης - Πως θα ενισχυθούν οι επιχειρήσεις

Ηράκλειο

Τι ανακοινώθηκε για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

Σε δύο μήνες αναμένεται να εφαρμοστεί το μεταφορικό ισοδύναμο στην Κρήτη ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανακοίνωσε τους άξονες του προγράμματος για τη νησιωτική πολιτική. Συγκεκριμένα σε συνεννόηση με την Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα θα υπάρξουν χρηματοδοτικά εργαλεία για τις νησιωτικές επιχειρήσεις, δράσεις για την ενίσχυση κεφαλαίου, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο κ.Πλακιωτάκης ρωτήθηκε και για το προσφυγικό για το οποίο απάντησε ότι θα υλοποιηθεί σύντομα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και θα προωθηθεί η επιτάχυνση του ασύλου.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και το νησιωτικό χώρο στο Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευρεία διαβούλευση και συμμετοχή των φορέων στην υιοθέτηση ενός τεκμηριωμένου σχεδίου στρατηγικής για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και το νησιωτικό χώρο με αφορμή τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2021-2027 και κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους οι βουλευτές της Κρήτης, στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιμελητηρίων, ενώσεων και φορέων.