Ηράκλειο

Χάρης Μαμουλάκης: «Η Κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί τα λιμάνια, μεταξύ των οποίων και του Ηρακλείου»

«Ό,τι κατάφερε να περισώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, πωλείται τώρα σε «τιμή ευκαιρίας» από τη ΝΔ»

Με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, που προαναγγέλλουν την πώληση 10 λιμανιών της χώρας – μεταξύ των οποίων και το Λιμάνι Ηρακλείου – ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να είμαστε ακόμα σε μνημονιακό καθεστώς και χωρίς κανένα λόγο, ανακοινώνει ότι προχωράει στην πώληση 10 λιμανιών, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι Ηρακλείου. Πρόκειται για μια απόφαση που θα έχει σημαντικό εθνικό κόστος και πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Για μια απόφαση που ανταποκρίνεται αποκλειστικά και μόνο στην νεοφιλελεύθερη αγκύλωση της ΝΔ, με στόχο να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα.

Δυστυχώς, ό,τι κατάφερε να περισώσει ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο που είμασταν υπό δημοσιονομική επιτήρηση, πωλείται τώρα σε «τιμή ευκαιρίας» από τη ΝΔ. Και το θεσμικό πλαίσιο των υπο-παραχωρήσεων, που η προηγούμενη Κυβέρνηση άφησε ως παρακαταθήκη - και που διασφάλιζε την αναπτυξιακή προοπτική των λιμένων, με την ταυτόχρονη όμως παρουσία του ελληνικού δημοσίου στη νέα εποχή - πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων.

Από τους κυβερνώντες όμως, διαφεύγει κάτι σημαντικό: Σε αυτή την απόφαση, θα βρουν απέναντί τους το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας. Που έχει καταλάβει ότι θα ξεπουληθούν και τα τελευταία σημαντικά κομμάτια της δημόσιας περιουσίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια