Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Σίσι - Μόνο ο φάρος γλίτωσε από τη μανία του ανέμου

Ηράκλειο
Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από το Σίσι - Μόνο ο φάρος γλίτωσε από τη μανία του ανέμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βομβαρδισμένο τοπίο» η Μίλατος - Απροσπέλαστος ο παραλιακός δρόμος

Μόνο ο φάρος εξακολουθεί να στέκεται αλώβητος στο μόλο του Σισίου που έχει πλέον σχεδόν ισοπεδωθεί από τις ριπές του ανέμου που σαρώνουν το παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Μίλατο με εξαιρετική σφοδρότητα.

Οι κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν από χθες το μόλο, πέτρα - πέτρα να γκρεμίζεται καθώς τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να αντισταθεί στη μανία του  ανέμου έντασης 9 ως και 10 μποφόρ που έπνεε στη διάρκεια της νύχτας.

Ο μόλος κατασκευάστηκε πριν από 20 χρόνια και μόλις ένα χρόνο αργότερα, υπό παρόμοιες καιρικές συνθήκες έμεινε σχεδόν ο μισός. Έκτοτε ουδείς ενδιαφέρθηκε σοβαρά για την αποκατάσταση του επισημαίνουν με μεγάλη απογοήτευση οι κάτοικοι που ζητούν άμεση λύση.

Ήδη ο κυματισμός προκαλεί προβλήματα και μέσα στο λιμάνι, ενώ άγνωστο παραμένει, αν όταν παρέλθει ο Ηφαιστίωνας, τα καΐκια που είναι τώρα δεμένα στο λιμάνι θα μπορέσουν να βγουν στη θάλασσα.

Στο ίδιο έργο θεατές και οι κάτοικοι της Μιλάτου. Στο σημείο που παρουσιάζεται η σπηλαιώδη σχεδόν κάθε χειμώνα, ο παραλιακός δρόμος είναι πάλι απροσπέλαστος.

Καμία πρόσβαση δεν υπάρχει για τους κατοίκους στο ανατολικότερο κομμάτι του οικισμού, όπου οι εκβολές του ποταμού έχουν πλημυρίσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News