Πατέρας φέρεται να βίαζε τα παιδιά του: Απολογείται για την αποτρόπαια πράξη

Κρήτη
Πατέρας φέρεται να βίαζε τα παιδιά του: Απολογείται για την αποτρόπαια πράξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας, που κάνει λόγο για σκευωρία.

Ασύλληπτες είναι οι διαστάσεις της νέας υπόθεσης που αποκαλύφθηκε με θύματα δύο ανήλικα αδέρφια στο Ηράκλειο. Το δράμα των δύο παιδιών κορυφώθηκε, όπως φαίνεται, λίγους μήνες πριν, ενώ ο αυτουργός της κατάστασης φαίνεται να είναι ο ίδιος ο 47χρονος πατέρας τους, ο οποίος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα προχθές Σάββατο για τη σεξουαλική κακοποίησή τους.

Τα δύο αδέρφια είναι οι δραματικοί πρωταγωνιστές ενός θρίλερ που αποκαλύπτεται παραμονές Χριστουγέννων. Ένα 7χρονο κοριτσάκι και ένα 12χρονο αγόρι ζούσαν σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο φόβο, ανασφάλεια και κακοποίηση, όπως προκύπτει από τη βαρύτατη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του κατηγορούμενο από τον εισαγγελέα.

«Ο κατηγορούμενος από την αρχή αρνείται σθεναρά την οποιαδήποτε εμπλοκή του σε αυτές τις πράξεις. Αρνείται ότι έχει φερθεί στα παιδιά με αυτόν τον τρόπο. Αντιθέτως, τα υπεραγαπάει και φροντίζει να μην τους λείπουν πράγματα», είπε στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” η δικηγόρος Θεονύμφη Μπέρκη.

Η καταγγελία έγινε στις 12 Δεκεμβρίου από την 37χρονη μητέρα των παιδιών. Η 37χρονη κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της και πατέρα των παιδιών για ασέλγεια σε βάρος τους πριν από μερικούς μήνες, ωστόσο η ίδια το πληροφορήθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με την καταγγελία της μητέρας, τα παιδιά της περιέγραψαν το προηγούμενο διάστημα ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο τον πατέρα.

Έκτοτε, αστυνομικοί, παιδοψυχολόγος και ιατροδικαστής διερευνούν την υπόθεση με προσοχή. Η φύση της υπόθεσης, άλλωστε, επιζητάει λεπτές κινήσεις με ευαισθησία απέναντι στα παιδιά. Οι πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης φαίνεται να έχουν συντελεστεί τους προηγούμενους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανήλικο αγόρι περιέγραψε στην κατάθεσή του ένα περιστατικό σεξουαλικής εκμετάλλευσής του από τον πατέρα του, ενώ εξήγησε πως του προκαλούσε τρόμο κάθε περίπτωση συνάντησης μαζί του, αφού ανάγκαζε τον ίδιο και την αδερφή του να περιεργάζονται είδη οπλισμού. Εξίσου τρομαγμένο κατέθεσε και το 7χρονο κοριτσάκι, που φαίνεται να έπεσε επανειλημμένα θύμα των αρρωστημένων του ορέξεων.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν την περασμένη Παρασκευή στη σύλληψη του 47χρονου, με αφορμή την καταγγελία της πρώην συζύγου του, οι οποίοι είδαν πως ο ίδιος ο πατέρας ήταν κάτοχος έκνομων ευρημάτων, όπως αυτοσχέδιου όπλου, ενός μαχαιριού και ποσότητας χασίς στο σπίτι του.

Ο ίδιος κάνει λόγο για σκευωρία εις βάρος του, υπό την καθοδήγηση της 37χρονης πρώην συζύγου του.

Η κ. Θεονύμφη Μπέρκη είπε μεταξύ άλλων: «Τα παιδιά είναι παιδιά. Ό,τι και εάν ειπωθεί από τα παιδιά εν είδει ψέματος, αντιλαμβάνεστε ότι εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς. Ο ίδιος κάνει λόγο για μια πλεκτάνη εις βάρος του και αυτή θα είναι η γραμμή υπεράσπισής του».

Ο εισαγγελέας, ωστόσο, άσκησε εις βάρος του δίωξη μεταξύ άλλων: για βιασμό κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατά συρροή, άπαξ και κατ’ επανάληψη και απειλή εις βάρος των παιδιών κατά συρροή και κατ’ επανάληψη.

Η απολογία του 47χρονου θα λάβει χώρα σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι σε προ ημερών εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ν.Κ.” για τα κρούσματα ενδοοικογενειακής σεξουαλικής κακοποίησης στην Κρήτη, οι αρμόδιοι κάλεσαν την Πολιτεία να εκλάβει τα εν λόγω περιστατικά ως “καμπανάκι κινδύνου” και να προβεί σε ενίσχυση των αρμόδιων για την αντιμετώπισή τους δομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News