«Απόβαση» για το εργοστάσιο ανακύκλωσης και το σταθμό της Δαμάστας

Ηράκλειο
«Απόβαση» για το εργοστάσιο ανακύκλωσης και το σταθμό της Δαμάστας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο περιφερειακό οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

«Απόβαση» των εργαζομένων του εργοστασίου ανακύκλωσης, στο περιφερειακό συμβούλιο Ηρακλείου. Εκπρόσωποι των εργαζομένων ζήτησαν να πάρει το συμβούλιο θέση για τον εργασιακό «μεσαίωνα» που όπως είπαν βιώνουν. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα μηνών και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας ακόμη κι όταν αναλάβει νέος εργολάβος.

Ζήτησαν ακόμη να βοηθηθούν μέσω των κοινωνικών δομών.

Οργή του Περιφερειάρχη

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης «άστραψε και βρόντηξε» ζητώντας να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ο Σταύρος Αρναουτάκης ζήτησε να εκσυγχρονιστεί το εργοστάσιο σημειώνοντας ότι θα αναζητήσει τη σχετική χρηματοδότηση. Πρότεινε ακόμη να αναλάβει ΦΟΔΣΑ την ανακύκλωση και να δρομολογηθεί μονιμοποίηση των εργαζομένων, αλλά και να μοριοδοτηθούν, να επαναπροσληφθούν και να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Μάλιστα το τελευταίο θέμα θα τεθεί από τον κ.Αρναουτάκη σε αρμόδιο υφυπουργό.

Στη συνεδρίαση του περιφερειακού αναμένεται βρίσκονται και κάτοικοι της Δαμάστας, καθώς και ο δήμαρχος του Δήμου Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, για το θέμα του σταθμού μετατροπής.

Οι κάτοικοι της Δαμάστας είπαν ένα ξεκάθαρο «όχι» προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και τον ΑΔΜΗΕ για το θέμα και ζήτησαν ο σταθμός να χωροθετηθεί στην Κορακιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News