18χρονη κατήγγειλε το βιασμό της μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική

Ηράκλειο
18χρονη κατήγγειλε το βιασμό της μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το περιστατικό ερευνάται από τη Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ και από την αστυνομία

Με τη δέουσα προσοχή εξετάζεται από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, η καταγγελία μια 18χρονης.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινικής του νοσοκομείου κατήγγειλε στην αστυνομία, πως ένας 44χρονος άνδρας, ο οποίος, επίσης, νοσηλεύεται στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ, τη βίασε.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 18χρονης, το περιστατικό συνέβη όταν ο 44χρονος μπήκε στο δωμάτιό της και προέβησαν σε ερωτική πράξη, παρά τη θέληση της νεαρής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΠΑΓΝΗ, την οποία υπογράφει ο κ. Ιωάννης Τασσόπουλος, «η διοίκηση του νοσοκομείου εξετάζει προσεκτικά το θέμα και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες διερεύνησης της καταγγελίας».

Τι αναφέερι ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής;

Ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Αλέξανδρος Βγόντζας σε δηλώσεις του είπε ότι η καταγγελία για βιασμό, έγινε χθες το πρωί μετά την πρωινή επίσκεψη στους ασθενείς.

«Ειδοποιήσαμε την  εισαγγελία που έπραξε τα δέοντα. Διατάχθηκε  ανάκριση και η αστυνομία πήρε καταθέσεις. Η 18χρονη ισχυρίστηκε ότι βιάστηκε μέσα στην Ψυχιατρική Κλινική. Επιπλέον από ιατρικής και ηθικής ευθύνης, μαζί με τους συνεργάτες μου πραγματοποιήσαμε έρευνα, καθώς η εντύπωση μου ήταν ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση βιασμού, αλλά μιας ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς μεταξύ ενηλίκων» τόνισε ο κ. Βγόντζας ο οποίος συμπλήρωσε ότι η  18χρονη  εκτός από τον ιατροδικαστή, εξετάστηκε από έμπειρο χειρουργό και γυναικολόγο.

«Με βάση την χειρουργική και γυναικολογική εξέταση από έμπειρους γιατρούς απομακρύνεται το ενδεχόμενο του βιασμού. Περιμένουμε όμως και την ιατροδικαστική έκθεση» είπε ο Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ που εξήγησε ότι ο 44χρονος άνδρας τον οποίο κατήγγειλε η 18χρονη για βιασμό, χθες το βράδυ ήταν υπό κράτηση σε ειδικό δωμάτιο νοσοκομείου, σήμερα οδηγήθηκε στον  εισαγγελέα και επέστρεψε στην κλινική, ως ασθενής και όχι ως κρατούμενος για να συνεχίσει την θεραπεία του, σε διαφορετικό τμήμα της κλινικής από την 18χρονη που και εκείνη συνεχίζει την θεραπεία της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News