Αναβλήθηκε η υπόθεση της «ερωτοχτυπημένης» ταμία

Ηράκλειο
Αναβλήθηκε η υπόθεση της «ερωτοχτυπημένης» ταμία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικάζεται μαζί με τον πρώην σύντροφό της για παράνομες αναλήψεις 350.000 ευρώ

Αναβλήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου για την 1η Απριλίου, η υπόθεση της υπεξαίρεσης περίπου 350.000 ευρώ από υποκατάστημα τράπεζας στον Πύργο Ηρακλείου, πριν από περίπου 10 χρόνια, με κατηγορούμενους μια πρώην ταμία της τράπεζας και τον τότε φίλο της για τον οποίο πρωτόδικα είχε ισχυριστεί ότι έπαιρνε τα ποσά για να τον βοηθήσει στις οικονομικές του δυσκολίες.  Η 42χρονη, είχε πρωτόδικα καταδικαστεί σε κάθειρξη 7 ετών, ενώ ο 54χρονος σε κάθειρξη 9 ετών, με τον συνήγορο πολιτικής αγωγής σήμερα να διευκρινίζει ότι η υπόθεση πρέπει επιτέλους να εκδικαστεί μετά από τρεις συνεχόμενες αναβολές.

Για την πρώτη Απριλίου ορίστηκε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης υπεξαίρεσης από υποκατάστημα τράπεζας στον Πύργο Ηρακλείου από 42χρονη πρώην ταμεία, ποσού περίπου 350 χιλιάδων ευρώ, που ήταν να εκδικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο για λόγους υγείας ζητήθηκε αναβολή. Η υπόθεση χρονολογείται 10 περίπου χρόνια πριν, με την κατηγορούμενη πρώην ταμεία να αντιμετωπίζει ποινή  κάθειρξης 7 ετών και τον τότε σύντροφό της ως ηθικό αυτουργό κάθειρξη 9 ετών.

Η 42χρονη που εργαζόταν στο υποκατάστημα της τράπεζας σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Ανατολικής Κρήτης είχε ιδιοποιηθεί παράνομα συνολικά 351.068 ευρώ, τα οποία φέρεται να έδωσε στον 54χρονο πρώην φίλο της.  Η υπόθεση φέρεται να διαδραματίστηκε από το 2008 έως το 2009, με την 42χρονη μέσω του “τερματικού συστήματος” να προβαίνει σε αντικανονικές εικονικές αναλήψεις από λογαριασμούς προθεσμιακών καταθέσεων πελατών της τράπεζας που δε γνώριζαν το παραμικρό.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό τον Φεβρουάριο του 2017 και στην  απολογία της, η 42χρονη είχε υποστηρίξει  πώς ότι έκανε το  έκανε προκειμένου να σώσει τον τότε σύντροφό της, ενώ ο ίδιος αρνήθηκε ότι γνώριζε για την έκνομη δράση της φίλης του και ότι ο ίδιος ποτέ  δεν της είχε πει  να προβεί  σε υπεξαίρεση . Αίσθηση δε είχαν προκαλέσει μαρτυρίες ανθρώπων που γνώριζαν την 42χρονη και είχαν αποδώσει την παράνομη δράση της στο φλογερό έρωτα που έτρεφε η γυναίκα για τον 54χρονο.

Η πρώην ταμίας είχε κριθεί  τελικά ένοχη για την πράξη της υπεξαίρεσης και πλαστογραφία ενώ ο 54χρονος ένοχος για ηθική αυτουργία στις δύο πράξεις και επιπρόσθετα καταδικάστηκε για  χρήση «πλαστού εγγράφου» και επειδή φέρεται να κατέθεσε πλαστές επιταγές σε δύο - άλλες - τράπεζες. Η  42χρονη είχε επιστρέψει μέρος του ποσού, ενώ η έφεση και των δυο είχε αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι και οι δύο κατηγορούμενοι μέχρι και τη δίκη σε δεύτερο βαθμό είναι ελεύθεροι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News