Καθηλώνουν 16χρονοι που έχουν χάσει το φως τους: «Θέλω να «δω» τα πρόσωπα των γονιών μου..»

Κρήτη
Καθηλώνουν 16χρονοι που έχουν χάσει το φως τους: «Θέλω να «δω» τα πρόσωπα των γονιών μου..»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λόγια συγκλονιστικά από ανθρώπους με πρόβλημα όρασης στην εκπομπή «Ήρωες»

Μαθητές 16 ετών, με πρόβλημα όρασης θα ήθελαν αν έβρισκαν το φως τους για μία ημέρα να δουν μονάχα τα πρόσωπα των γονιών τους και το μπλε της θάλασσας.

Μαρτυρίες και εξομολογήσεις που προκαλούν ρίγη συγκίνησης και καθηλώνουν.

Ο Γιώργος και ο Ανδρέας συγκλόνισαν με τα λόγια τους το τηλεοπτικό κοινό μέσα από την εκπομπή «Ήρωες» της ΚΡΗΤΗ TV,  μιλώντας για την καθημερινότητα, τα όνειρα τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και έχουν μάθει να προσπερνούν.

Μαθήματα ζωής από εφήβους που έχουν χάσει το φως τους

Μία από τις πιο δυνατές εκπομπές στους «Ήρωες» προβλήθηκε την περασμένη Τρίτη με πρωταγωνιστές κατά κύριο λόγο εφήβους που από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους έχασαν το φως τους.

Οικογένειες άνοιξαν την πόρτα τους σπιτιού τους για να μιλήσουν αυτοί οι μικροί ήρωες οι οποίοι παρέδωσαν μαθήματα ζωής και δύναμης.

Στην ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου: Εάν μπορούσες να δεις για μία μέρα τι θα ήθελες να αντικρίσεις,  ο Γιώργος είναι συγκλονιστικός. «Τα πρόσωπα των γονιών μου και των αδερφών μου». (11.59’)

Λόγια και αντίδραση που προκαλεί δέος και από τον έφηβο Ανδρέα. «Τα πρόσωπα της οικογένειάς μου και τη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπώ».(22.21’).

Μία ανάμνηση μάλιστα από τα πρώτα χρόνια της ζωής του είναι η μοναδική εικόνα που έχει για την θάλασσα.

Στην ερώτηση τι είναι αυτό που ζηλεύεις σε κείνους που έχουν την όρασή τους ο 15χρονος Ανδρέας υποστηρίζει ότι αυτό που τον στενοχωρεί είναι ότι πιάνοντας στα χέρια του ένα βιβλίο δεν μπορεί να το διαβάσει αμέσως.(11.18’) και προσθέτει ότι η φράση ‘’Αχ βρε καημένε δεν βλέπεις"’ είναι λέξεις που του έχουν πει, τον ενοχλούν και τις θυμάται μέχρι και σήμερα. (28.16’).

Στην εκπομπή συμμετείχε και ο Μενέλαος με σοβαρό πρόβλημα όρασης αλλά και η Μαρία η οποία συμπληρώνει επτά δεκαετίες τυφλή.

Το σκοτάδι γι’ αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι μαύρο. Είναι πολύχρωμο, ξεχωριστό και δυνατό.

Ακολουθεί η εκπομπή η οποία προβλήθηκε την Τρίτη στην ΚΡΗΤΗ TV και καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News