Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου: Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές - Στηρίζει η Ένωση Γονέων

Ηράκλειο
Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου: Σε κινητοποιήσεις οι μαθητές - Στηρίζει η Ένωση Γονέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικές εγκαταστάσεις και προβλήματα στο Καλλιτεχνικό σχολείο Ηρακλείου

Η Ένωση Γονέων Δήμου Χερσονήσου εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, στέκεται στο πλάι των μαθητών του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου, που πήραν την απόφαση να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.

«Πρόκειται για αιτήματα που αφορούν χρόνια προβλήματα του σχολείου, που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και αναγκάζουν συχνά τους γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν ξανά και ξανά το ακριβό αγαθό της παιδείας.

Βασικό ζήτημα για το οποίο αγωνίζονται τα παιδιά μας είναι οι τραγικές κτιριακές εγκαταστάσεις μέσα στις οποίες καλούνται να αφομοιώσουν τις πολύτιμες γνώσεις, να αναπτύξουν τα ιδιαίτερα ταλέντα τους, να εκφράσουν τις νεανικές σκέψεις και ιδέες τους. Το κτίριο του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου βρίσκεται μέσα στην πρώην Αμερικάνικη Βάση και δεν πληροί ούτε στο ελάχιστο τις απαιτούμενες προδιαγραφές.

Η ύπαρξη πολλών λυόμενων κτιρίων, η απουσία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, η χρήση ακατάλληλης αίθουσας σίτισης και η παντελή έλλειψη εργαστηρίων, βιβλιοθήκης και γυμναστηρίου συμπληρώνουν μια εικόνα απαξίωσης ίδια με αυτή που βλέπουμε σε πολλά σχολεία.

Το αίτημα των μαθητών για άμεση εύρεση οικοπέδου και ανέγερση νέου κτιρίου που να πληρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για την καλλιτεχνική παιδεία είναι πέρα για πέρα δίκαιο.

Ωστόσο απαραίτητη κρίνεται και η άμεση μέριμνα από τους αρμόδιους φορείς για βελτίωση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων και των συνθηκών σίτισης, για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού των μαθημάτων ειδικότητας, για την επισκευή του αύλειου χώρου και την τοποθέτηση στεγάστρων, για την επισκευή των αθλητικών υλικών, για την αποκατάσταση φθορών των εξωτερικών τοίχων από την υγρασία, για το βάψιμο του σχολείου και τόσα άλλα αμέτρητα χρόνια αιτήματα των παιδιών.

Εμείς οι γονείς αγωνιζόμαστε μαζί τους για το δικαίωμά τους στην καλύτερη δυνατή μόρφωση. Διεκδικούμε να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα τα αιτήματά τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News