Στο Λιμάνι Ηρακλείου η αγνοούμενη τουρίστρια στη Φολέγανδρο

Ελλάδα
Στο Λιμάνι Ηρακλείου η αγνοούμενη τουρίστρια στη Φολέγανδρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της τουρίστριας στη Φολέγανδρο που εντοπίστηκε ανοιχτά της Κρήτης

Στο λιμάνι Ηρακλείου έφτασε περίπου δύο ώρες μετά τον εντοπισμό της η 47χρονη τουρίστα, η οποία είχε χαθεί την Παρασκευή από την Αγκάλη της Φολέγανδρου.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε στο σημείο όπου παρέλαβε την 47χρονη γυναίκα και την μετέφερε στο εφημερεύον νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους, καθώς η 47χρονη είναι ταλαιπωρημένη και εξαντλημένη, αλλά ευτυχώς καλά στην υγεία της.

Για τη διάσωσή της, σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου κ. Άκη Δουβή, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση.

Η 47χρονη από τη Νέα Ζηλανδία, εντοπίστηκε γύρω στις 12 το μεσημέρι, ενώ αγνοείτο από το μεσημέρι της Παρασκευής από την Αγκάλη στη Φολέγανδρο, όπου είχε μεταβεί με λέμβο. Η γυναίκα εντοπίστηκε 55 ναυτικά μίλια βόρεια του Ηρακλείου, μέσα σε βοηθητικό σκάφος, από το πλήρωμα του ΠΛΣ 119, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Όπως αναφέρει το ieidiseis.gr η γυναίκα εντοπίστηκε από τους λιμενικούς εξαντλημένη, αλλά σώα και μεταφέρεται αυτή την ώρα στο λιμάνι, προκειμένου να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Η τουρίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, είχε έρθει για διακοπές στη χώρα μας, με τον σύζυγό της. Τα ίχνη της χάθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν μπήκε σε ένα σκαφάκι από το ιστιοφόρο για να πάει να ψωνίσει στη Φολέγανδρο.

Το απόγευμα τηλεφώνησε στον σύζυγό της και του είπε ότι μπαίνει ξανά στο μικρό σκάφος, για να επιστρέψει στο ιστιοφόρο. Από εκείνη τη στιγμή τα ίχνη της χάθηκαν. Μετά από λίγες ώρες, ο Βρετανός ανησύχησε και ειδοποίησε το Λιμενικό που ξεκίνησε έρευνες.

Στις έρευνες πήραν μέρος αρχικά ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού και τρία ιδιωτικά σκάφη, για τον εντοπισμό της 47χρονης γυναίκας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News