Αδέσποτο «αφάνισε» το κοπάδι Κρητικού

Ηράκλειο
Αδέσποτο «αφάνισε» το κοπάδι Κρητικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκύλος κατασπάραξε πρόβατα προκαλώντας ανησυχία σε όλο το χωρίο

Ανησυχία έχει προκληθεί στο χωριό Κάτω Καστελλιανά του Δήμου Μινώα Πεδιάδος από το περιστατικό με έναν αδέσποτο σκύλο, που κατασπάραξε, συνολικά, 12 πρόβατα.

Όπως αναφέρει στο neakriti.gr ο γιος του ιδιοκτήτη των προβάτων, τα «χτυπήματα» του αδέσποτου ήταν 2: Κάποια από τα ζώα πέθαναν μετά από επίθεση του σκύλου πριν από περίπου δύο μήνες, ενώ το αδέσποτο έπνιξε τα υπόλοιπα ζώα που είχαν μείνει πριν από περίπου μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα να «αφανίσει» το μικρό κοπάδι του Κρητικού ιδιοκτήτη, σκοτώνοντας συνολικά 12 πρόβατα.

Μάλιστα, κατά τη δεύτερη επίθεση, κάτοικοι της περιοχής είδαν το σκύλο να εισβάλει στο περιφραγμένο σημείο όπου βρίσκονταν τα πρόβατα και να τα κατασπαράσσει.

Σύμφωνα με τις περιγραφές, πρόκειται για ένα μεγαλόσωμο αδέσποτο, με την ανησυχία να είναι διάχυτη τόσο, σχεδόν, σε όλο το χωριό όσο και στην οικογένεια του Κρητικού, καθώς το σπίτι του βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που είχε τα πρόβατα.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, κ. Σαμωνάκης Μιχαήλ, δήλωσε ο ίδιος στο neakriti.gr: «Σαν Δήμος, δυστυχώς, δεν διαθέτουμε τις κατάλληλες υποδομές, ούτε και το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου να προχωρήσουμε στην περισυλλογή του αδέσποτου.

Αυτό, όμως, που σκοπεύω να κάνω ως αντιδήμαρχος είναι να επικοινωνήσω με την τοπική φιλοζωική οργάνωση, προκειμένου να διαχειριστούν εκείνοι το περιστατικό με το αδέσποτο.»

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News