default-image

Γ. Παπαδάκης: Ιδιωτικοποιήσεις κι εργασιακά μπροστά στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

Ηράκλειο
Γ. Παπαδάκης: Ιδιωτικοποιήσεις κι εργασιακά μπροστά στην απεργία της ΠΟΕ ΟΤΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταματά για τρεις ημέρες η αποκομιδή απορριμμάτων

Να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους μέχρι τη λήξη της απεργίας παρακαλεί τους δημότες η Λότζια.

Με βασικό αίτημα «την άμεση απόσυρση συνολικά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και ιδιαίτερα του άρθρου 179 που ξεπουλά τα πάντα στους ιδιώτες», όπως αναφέρει η ΠΟΕ ΟΤΑ προχωρά από σήμερα σε τριήμερες κινητοποιήσεις, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού.

Με αποφάσεις των Δ.Σ. των Συλλόγων-μελών η απεργία θα επεκταθεί στο σύνολο των εργαζομένων του Δήμου, την Πέμπτη.

Με κομματικά κριτήρια η στήριξη των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου στο ψήφισμα των εργαζόμενων με το οποίο εκφράζεται η διεκδίκηση και περιφρούρηση του δημόσιου χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών.

«Όχι» είπαν στη ζητούμενη καταγγελία του άρθρου 179 η παράταξη του Δημάρχου, η παράταξη με επικεφαλής τον Γιώργο Σισαμάκη και η παράταξη με επικεφαλής τη Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Λευκό για το επιμέρους κομμάτι του άρθρου 179 ψήφισε η παράταξη με επικεφαλής τον Πέτρο Ινιωτάκη και ο Μανόλης Βασιλάκης.

Το ψήφισμα υπερψήφισαν στο σύνολό του, η παράταξη των “Ενεργών Πολιτών”, η “Λαϊκή Συσπείρωση”, και η παράταξη με επικεφαλής τον Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

«Στους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας - πρασίνου - ηλεκτροψωτισμού, στην ανάγκη του Δημόσιου χαραχτήρα τους, στις ανάγκες ενίσχυσης τους με επιπλέον και μόνιμο προσωπικό, αλλά και στις εργασιακές συνθήκες τους» αναφέρθηκε μιλώντας στον 98.4 ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζόμενων Γιώργος Παπαδάκης.

Έκκληση του ιδίου προς όλους μας, το τριήμερο να προβούμε σε ορθή διαχείριση των  απορριμμάτων για την εικόνα της πόλης αλλά και για λόγους Δημόσιας Υγείας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News