Aστυνομία «έζωσε» τον καταυλισμό των Ρομά λόγω... νερού

Ηράκλειο
Aστυνομία «έζωσε» τον καταυλισμό των Ρομά λόγω... νερού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες κατοικίες μένουν χωρίς νερό

Αστυνομικές δυνάμεις έκαναν το πρωί της Δευτέρας την εμφάνισή τους στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου. Περιπολικά και μηχανές της αστυνομίας «έζωσαν» τον καταυλισμό.Η επιχείρηση αφορούσε στη διακοπή της υδροδότησης λόγω οφειλών και δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Ρομά είδαν αστυνομικούς να μπαίνουν στο χώρο. 

120 κατοικίες χωρίς νερό

Εκτιμάται ότι περίπου 120 κατοικίες θα μείνουν χωρίς νερό και οι Ρομά θα πρέπει να κινητοποιηθούν για να υδροδοτηθούν και πάλι τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ Γιώργο Βουρεξάκη «στον δυτικό καταυλισμό έχει γίνει διακανονισμός αλλά το πρόβλημα εντοπίζεται στην ανατολική πλευρά όπου υπάρχει χρέος προς τη ΔΕΥΑΗ ύψους 64.000 ευρώ. Υπήρχαν βάνες που είχαν καταστραφεί αλλά και παραβιαστεί από τους Ρομά για να έχουν πρόσβαση στο νερό, σε αυτά τα σημεία μπήκε τσιμέντο».

Όπως επισημαίνει ο κ.Βουρεξάκης υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για ομάδες πολιτών καλώντας τους Ρομά να προσέλθουν για διακανονισμό των οφειλών τους.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Οκτωβρίου υπήρξε επιχείρηση της αστυνομίας για την κατεδάφιση αυθαίρετου κτίσματος ενώ τον Απρίλιο του 2019 είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση στον καταυλισμό αλλά για την αφαίρεση υδρόμετρων λόγω οφειλών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News