Ηράκλειο

Ξενοδοχοϋπάλληλοι: Χιλιάδες με το ένα πόδι στο κατώφλι της ανεργίας λόγω της Thomas Cook

Ζήτησαν να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας για όλη την χρονική περίοδο ανεργίας

Την αγωνία του εκφράζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου για χιλιάδες συναδέλφους που δεν αποκλείεται να χάσουν τη δουλειά τους μετά την κατάρρευση της  Τhomas Cook.  Ζητούνται μάλιστα μέτρα στήριξης για όσους βρεθούν σε δεινή θέση.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου:

«Η κατάρρευση του ταξιδιωτικού οργανισμού THOMAS COOK μας βρίσκει σε δεινή θέση την επόμενη ημέρα. Χιλιάδες συνάδελφοι ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται ξαφνικά με το ένα πόδι στο κατώφλι της ανεργίας.

Εκφράζουμε την αγωνία μας στους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους που εργάζονται είτε σε ξενοδοχεία ιδιοκτησίας της THOMAS COOK είτε σε συνεργαζόμενα με αυτήν ξενοδοχεία. Εκτιμούμε ότι θα υπάρξει συρρίκνωση της Τουριστικής Περιόδου για τους παραπάνω συναδέλφους έχοντας ως αποτέλεσμα την μείωση του εισοδήματος τους. Ενδεχομένως αρκετοί από τους συναδέλφους θα  αντιμετωπίσουν πρόβλημα προκειμένου για την ασφαλιστική τους ικανότητα όσο και για την πλήρωση των προϋποθέσεων για την διασφάλιση του ταμείου ανεργίας.

Τονίζουμε ότι στην πτώχευση του τουριστικού κολοσσού σε καμία περίπτωση δεν φέρουν ευθύνη οι εργαζόμενοι και οι ξενοδόχοι κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να διασφαλίσουν μέσω μηχανισμών τα συμφέροντα τους.

Καλούμε τα αρμόδια υπουργεία τα όποια μέτρα στήριξης σκοπεύουν να λάβουν για τους ξενοδόχους να συνδυαστούν οπωσδήποτε και με τη στήριξη των εργαζομένων και συγκεκριμένα:

1) Αιτούμαστε την διασφάλιση των θέσεων εργασίας για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του παραπάνω ταξιδιωτικού φορέα  καθώς και στα συνεργαζόμενα με αυτόν ξενοδοχεία.

 2) Οι εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις να παραμείνουν όπως ήταν και πριν την πτώχευση.

3) Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω ξενοδοχεία να επιδοτηθούν από το ταμείο ανεργίας για όλη την χρονική περίοδο που θα είναι άνεργοι.

Τέλος καλούμε όλους τους συναδέλφους ξενοδοχοϋπάλληλους να είναι σε επικοινωνία με το Σωματείο μας προκειμένου από κοινού να αντιμετωπίσουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν».

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια