Ηράκλειο

Βάνδαλοι εισέβαλαν στον Ναό του Τιμίου Σταυρού και προκάλεσαν φθορές

Εικόνες που προκαλούν θλίψη

Θλίψη και αποτροπιασμό από τους βανδαλισμούς στον ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Φορτέτσας

Ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού, του φερώνυμου Ιερού Ναού στην περιοχή της Φορτέτσας, βάνδαλοι εισέβαλαν στην τουαλέτα, η οποία βρίσκεται δίπλα στην αίθουσα του Ναού και προκάλεσαν φθορές.

Οι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στην τουαλέτα και έσπασαν τη λεκάνη, ενώ έγραψαν στον τοίχο της αίθουσας, «ασχήμιες», σύμφωνα με τον εφημέριο του ιερού ναού π. Μιχαήλ Κανιαδάκη.

«Ελπίζω να μην είναι άνθρωποι από την ενορία, καθώς είναι άτομα τα οποία δεν υπολογίζουν τίποτα. Έσπασαν τη λεκάνη, έγραψαν "ασχήμιες" στον τοίχο της αίθουσας», τόνισε ο ιερέας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η ΚΡΗΤΗ TV μαζί του.

«Εγώ τους χαρακτηρίζω βανδάλους, είπε μεταξύ άλλων ο ιερέας», ενοχλημένος και στεναχωρημένος από το ασυνήθιστο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα στην ενορία του και στη συγκεκριμένη εκκλησία, η οποία γιόρταζε εκείνη την ημέρα.

Το θλιβερό περιστατικό σημειώθηκε ανήμερα της εορτής του Τιμίου Σταυρού και μάλιστα τις μεσημβρινές ώρες, προκαλώντας θλίψη και στους πιστούς. Σύμφωνα με τον εφημέριο ο Ναός ήταν ανοιχτός την συγκεκριμένη ημέρα, καθώς γιόρταζε.

Ζητούμενο πλέον για την ενορία είναι η εξασφάλιση χρημάτων για την αποκατάσταση των φθορών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια