Ηράκλειο

Συλλαλητήριο στο Ηράκλειο για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Μισθοί και συνδικαλιστικές ελευθερίες στο επίκεντρο

Σε συλλαλητήριο καλούν τα συνδικάτα με αφορμή το πολυνομοσχέδιο που αφορά τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Οι κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 7μ.μ στην Πλατεία Ελευθερίας και την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 7μ.μ στο ΕΚΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 "Ο “αναπτυξιακός” νόμος που έφερε η κυβέρνηση, δίνει γη και ύδωρ στους "επενδυτές" με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση   να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τριών μνημονίων που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ' νέου την ανάπτυξή τους.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκταση τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

Την ενίσχυση  ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!

Την θέσπιση "ηλεκτρονικού μητρώου" και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ 

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα την μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Ορίζει τον Υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας  δικαιώματα. Δηλαδή ο  Γ. Βρούτσης ο γνωστός υπουργός Εργασίας με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια την συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες” που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με την δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, που θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Στη συνάντηση που έγινε στη ΔΕΘ, κυβέρνηση – εργοδοτικοί φορείς – εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ συμφώνησαν να κάνουν ότι μπορούν για να κρατήσουν τα συνδικάτα καθηλωμένα μπροστά στο νέο αντιλαϊκό τσουνάμι της κυβέρνησης, να περάσουν και οι αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο με αντάλλαγμα να κρατήσουν τις θέσεις τους στη ΓΣΕΕ και τα προνόμια που έχει αυτή η «εργατική» αριστοκρατία ακόμα και με τα ΜΑΤ.

Γι αυτό και η καθυστέρηση του ΔΣ του ΕΚΗ να πάρει απόφαση για απεργία στο όνομα του τι θα πει η ΓΣΕΕ βοηθάει μόνο την Κυβέρνηση και το κεφάλαιο να περάσει τα μέτρα αναίμακτα.

ΛΟΓΑΡΙΑΖΟΥΝ ΟΜΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ – ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Ήδη δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία με αποφάσεις οργανώνουν την αντεπίθεσή τους. Ενημερώνουν τους ε εργαζόμενους, προχωρούν σε συνελεύσεις, προετοιμάζουν κινητοποιήσεις και απεργιακή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση της κυβέρνησης. Καμιά ώρα χαμένη.

Και όλα αυτά πλάι στις κινητοποιήσεις που έγιναν ή οργανώνονται σε μία σειρά κλάδους στο νομό μας όπως των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα κόντρα στις απολύσεις, των οδηγών τουριστικών λεωφορείων για υπογραφή σύμβασης με αυξήσεις, των εργαζομένων στην Ανακύκλωση για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, των κινητοποιήσεων των 8μηνιτών στους Δήμους και των συμβασιούχων στα νοσοκομεία που παλεύουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, των αναπληρωτών στα σχολεία για άμεσους μόνιμους μαζικούς διορισμούς.

Απευθυνόμαστε σε κάθε συνδικαλιστική οργάνωση να συνεδριάσει και να αποφασίσει ένα αντίστοιχο πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης. Να δυναμώσει τώρα το αγωνιστικό και απεργιακό μέτωπο ενάντια στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Καλούμε το ΔΣ του ΕΚΗ να πάρει απόφαση για κήρυξη απεργίας και να καλύψει τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού.

Απαντάμε με συλλαλητήριο,την  Τρίτη 17/9, 7μμ στην Πλατεία Ελευθερίας και στη σύσκεψη σωματείων την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 7μμ στο ΕΚΗ.

Το συλλαλητήριο διοργανώνουν απο κοινό το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου."

 Φωτογραφία Αρχείου

Σχόλια