Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βιάννου σε κλίμα συγκίνησης

Κρήτη
Ορκίστηκε ο νέος δήμαρχος Βιάννου σε κλίμα συγκίνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υψηλοί στόχοι από τον Μηνά Σταυρακάκη

«Κοινός σκοπός για όλους είναι το κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου», ανέφερε μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης, θέλοντας να καταδείξει πως η ανάπτυξη του συγκεκριμένου Δήμου πρέπει να βασίζεται σ’ ένα συλλογικό όραμα, που θα έχει ως άξονες «τη συλλογικότητα, τη συνεννόηση, τη συμπόρευση και τη διαφάνεια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά την προχθεσινή τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου και του επανεκλεγέντος Σταύρου Αρναουτάκη, σειρά είχε ο Δήμος Βιάννου, όπου έλαβε χώρα χθες η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και του νέου δημάρχου κ. Μηνά Σταυρακάκη.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, ενώ το “παρών” σε αυτήν έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Ηρακλείου Μάξιμος Σενετάκης, Σωκράτης Βαρδάκης και Γιώργος Λογιάδης, ο πρώην δήμαρχος Βιάννου και νέος περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Μπαριτάκης, ο νέος δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανόλης Φραγκάκης και ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας Μιχάλης Κοκολάκης.

Ο κ. Σταυρακάκης, μετά την τέλεση της ορκωμοσίας του, έστειλε το μήνυμά του για την επόμενη μέρα στον Δήμο Βιάννου, τονίζοντας πως στόχος όλων θα είναι τόσο η καθημερινότητα των πολιτών, όσο και η αντιμετώπιση μείζονων ζητημάτων.

Μήνυμα του νέου δημάρχου

«Είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε μανίκια, να συνεχίσουμε το έργο που έχει επιτευχθεί ως σήμερα, αλλά και να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας υψηλούς στόχους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο νέος δήμαρχος Βιάννου. Και συνέχισε λέγοντας πως «ο σημερινός ρόλος όλων εμάς, που ερχόμαστε να αναλάβουμε την ευθύνη του τόπου για τα επόμενα χρόνια, δεν είναι σε καμία περίπτωση απλός και μονοδιάστατος. Υπάρχουν ζητήματα που αναζητούν λύσεις, που επιζητούν βελτιώσεις. Θέματα τα οποία καλούμαστε να ασχοληθούμε όλοι εμείς, παλιοί και νέοι συνάδελφοι, και για τα οποία εμείς είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε. Είναι ζητήματα που μας γεμίζουν με ευθύνη. Είμαστε έτοιμοι, όμως, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, πέρα από τις οικογενειακές ή τις προσωπικές μας υποχρεώσεις, χωρίς υπεκφυγές και δικαιολογίες.

“Κλειδί” είναι η καθημερινή επαφή με τον πολίτη, ώστε να κατανοήσουμε τα προβλήματα, να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και να επιζητήσουμε λύσεις. Αυτό που θέλω να τονίσω, ότι ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση και την επίλυση προβλημάτων είναι η συλλογικότητα, η συνεννόηση, η συμπόρευση και η διαφάνεια για το ό,τι θα κάνουμε. Κοινός σκοπός για όλους είναι το κοινό καλό και η αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Βιάννου.

Κλείνοντας, θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν στη μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά, αλλά και όσους με προέτρεψαν και στήριξαν την απόφασή μου να διεκδικήσω την τιμητική θέση του δημάρχου της Βιάννου. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό και τα στελέχη του Δήμου για την άψογη συνεργασία μας ως σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον άνθρωπο που με εμπιστεύτηκε. Τον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε συνεργάτες τα τελευταία 8,5 χρόνια, τον Παύλο Μπαριτάκη, τον οποίο έχω την τιμή να διαδέχομαι σε αυτή τη θητεία. Καλή αρχή και καλή δύναμη σε όλους μας».

Μπαράζ ορκωμοσιών  - Σήμερα οι τελετές σε Αρχάνες και Σητεία

Μετά και τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου, τη σκυτάλη παίρνει η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής Σητείας σήμερα, στο αμφιθέατρο του Τμήματος Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας.

Στη 1 το μεσημέρι, στα Πεζά, θα ορκιστεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αρχανών-Αστερουσίων.

Αύριο Κυριακή, στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη” η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας. Μεθαύριο Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί ορκωμοσίες στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους του νησιού. Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου θα ορκιστεί στις 11 το πρωί, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στον Δήμο Ρεθύμνου, η τελετή θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα στο “Σπίτι του Πολιτισμού”, ενώ την ίδια ακριβώς ώρα έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Κατεχάκη (δίπλα στο ΚΑΜ) η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής Χανίων. Στις 8:30 μ.μ. και συγκεκριμένα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος θα λάβει χώρα η ορκωμοσία του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μυλοποτάμου.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ανωγείων θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Ανωγείων.

Την Τετάρτη 28 Αυγούστου και συγκεκριμένα στις 11:30 το πρωί θα λάβει χώρα η τελετή ορκωμοσίας στο Δημαρχείο Πλατανιά, στο Γεράνι, ενώ την Πέμπτη 29 Αυγούστου θα ορκιστεί το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας στο Δημαρχείο Γόρτυνας, στις 7 το απόγευμα.

Την ίδια ακριβώς ώρα ορκίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρίου στο δημοτικό θέατρο Αποστόλων. Τέλος, η “αυλαία” θα πέσει στον Δήμο Μινώα Πεδιάδος, στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου, στο Συνεδριακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News