Ηράκλειο

Εντοπίστηκαν τρεις φυτείες κάνναβης στο Ηράκλειο - Αναζητούνται οι δράστες

Τρεις φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκαν σήμερα στο Ηράκλειο - 76 δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν

Σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης, οι καλλιεργητές ωστόσο αναζητούνται από τις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα δύο φυτείες σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και μία φυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων εντοπίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης των αστυνομικών.

Τα δενδρύλλια, που εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, τα καλλιεργούσαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και συνολικά ήταν εβδομήντα έξι, ενώ είχαν ύψος1,5 μ., και ήταν στο στάδιο της ανάπτυξης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Ολοκληρώθηκε σήμερα (08.08.2019) συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν τρείς (3) φυτείες και κατασχέθηκαν συνολικά εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, οργανώθηκε σήμερα το πρωί συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης στην ευρύτερη περιοχή των παραπάνω Δήμων.

Στην επιχείρηση, συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Αποστολών Κρήτης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων και αστυνομικοί των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και Μεσσαράς.

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης, εντοπίστηκαν δύο φυτείες σε δύο διαφορετικές αγροτικές περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου και μία φυτεία σε αγροτική περιοχή του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, όπου καλλιεργούντο επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εβδομήντα έξι (76) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 1,5 μέτρων, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου».

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια