Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τις κοινωνικές δομές

Ηράκλειο
Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου για τις κοινωνικές δομές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ΕΚΗ με ανακοίνωσή του απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων Αρχών για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των δομών πρόνοιας

«Ανησυχητικές είναι οι  αναφορές και οι διαστάσεις, στο σοβαρό ζήτημα με τη διαχείριση των κοινωνικών δομών», σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

«Το ΕΚΗ παρακολουθώντας στενά όλα αυτά που διαδραματίζονται επί σειρά ετών», σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «την σπονδυλωτή και ιδιόμορφη κατάσταση, που επικρατεί στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις των Δήμων, απαιτεί από τις Αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δομών πρόνοιας».

Όπως διευκρινίζει μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να προστατέψουμε τις κοινωνικές δομές, που έχουν δημόσιο χαρακτήρα, καθώς οφείλουμε να προστατέψουμε και εκείνους που δουλεύουν μέσα, αυτούς που φροντίζουν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε καθεστώς ομηρίας ζουν οι εργαζόμενοι στις δομές πρόνοιας, λόγω των συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια σε δήμους του νομού Ηρακλείου.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, καθημερινά γίνεται αποδέκτης καταγγελιών, από εργαζομένους στις εν λόγω κοινωνικές δομές, οι οποίοι παρουσιάζουν με τα πιο μελανά χρώματα τα όσα διαδραματίζονται στους χώρους εργασίας τους, τα οποία ενώ γνωρίζουν οι υπεύθυνοι των Δήμων, τα αφήνουν να συσσωρεύονται.

Ανησυχητικές είναι οι  αναφορές και οι διαστάσεις, στο σοβαρό ζήτημα με τη διαχείριση των κοινωνικών δομών. Το ΕΚΗ παρακολουθώντας στενά όλα αυτά που διαδραματίζονται επί σειρά ετών, την σπονδυλωτή και ιδιόμορφη κατάσταση, που επικρατεί στις Κοινωφελείς  Επιχειρήσεις των Δήμων, απαιτεί από τις Αρμόδιες Αρχές να παρέμβουν και να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δομών πρόνοιας.

Οι Δομές Πρόνοιας, έχοντας δράσεις, που χρονολογούνται από το 1998 έως και σήμερα, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νομού μας. Οι δομές αυτές είναι δίπλα στους πολίτες με ενσυναίσθηση, με υψηλή ποιότητα δράσεων και καθημερινή στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Με τους εργαζομένους σε αυτές να υπερβάλλουν εαυτό, να στελεχώνουν και να στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, τις παρεχόμενες υπηρεσίες, με υπομονή και κατανόηση. Δυστυχώς, η ανταμοιβή για τα παραπάνω είναι το καθεστώς, που βιώνουν οι εργαζόμενοι, που κάθε άλλο από σύννομο είναι.

Το ΕΚΗ επισημαίνει ότι η απόδοση ευθυνών και η βιώσιμη υλοποίηση εφεξής δεν είναι διαπραγματεύσιμες προϋποθέσεις. Είναι απαιτούμενες, ηθικές και δίκαιες διαδικασίες. Στις Δομές Πρόνοιας, που έχουν δημόσιο χαρακτήρα οφείλουμε να προστατεύουμε αυτούς, που δουλεύουν για να φροντίζουν τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες των συνανθρώπων μας.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις Δομές δεν είναι αναλώσιμοι αριθμοί, ούτε υποχείρια του εκάστοτε διορισμένου αιρετού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News