Πνιγμός 8χρονης σε πισίνα: Στο Ισραήλ η τελευταία πράξη του δράματος

Ηράκλειο
Πνιγμός 8χρονης σε πισίνα: Στο Ισραήλ η τελευταία πράξη του δράματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι διακοπές κατέληξαν σε τραγωδία: Στον τόπο του θα αποχαιρετήσουν το αγγελούδι

Επί ισραηλινού εδάφους μεταφέρθηκε πλέον το δράμα και ο ανείπωτος πόνος από τον άδικο χαμό του 8χρονου κοριτσιού που το απόγευμα της Τετάρτης βρήκε τραγικό θάνατο σε πισίνα ξενοδοχείου στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, όπου και διέμενε οικογενειακώς για διακοπές.

Οι γονείς τού αδικοχαμένου κοριτσιού επέστρεψαν εσπευσμένα στην πατρίδα τους, παίρνοντας μαζί τη σορό του παιδιού, ενώ με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες οι δύο εργαζόμενες που είχαν συλληφθεί ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Την ίδια ώρα, βαρύ είναι το πένθος και στην οικογένεια από τη Γαλλία που είδε την πισίνα ξενοδοχείου στην Ιαλυσό της Ρόδου να μετατρέπεται σε υγρό τάφο για τα δύο κορίτσια τους.

Οι τρεις θάνατοι από πνιγμό σε Χερσόνησο και Ρόδο σημειώθηκαν την ίδια περίπου ώρα, προκαλώντας σοκ στο πανελλήνιο αλλά και στην κοινή γνώμη στο εξωτερικό, που έχει μείνει αποσβολωμένη από τα δύο ταυτόχρονα τραγικά συμβάντα.

Αναλυτικότερα, ελεύθερες με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο Ηρακλείου, στην πισίνα του οποίου πνίγηκε η 8χρονη, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Στο μεταξύ, για τη χώρα κατοικίας τους αναχώρησαν τα μέλη της οικογένειας της 8χρονης. Η σορός του κοριτσιού με καταγωγή από το Ισραήλ μεταφέρθηκε προ ολίγων ημερών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης.

Εντωμεταξύ, επιβεβαιώθηκε η αρχική εκτίμηση, ότι σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 8χρονου κοριτσιού από το Ισραήλ, που ανασύρθηκε νεκρό από την πισίνα του ξενοδοχείου.

Η οικογένεια του παιδιού εξέφρασε την επιθυμία να μη διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή. Κάτι βεβαίως που έγινε σεβαστό, ωστόσο τα ευρήματα, με βάση την ιατροδικαστική έκθεση του ΠΑΓΝΗ, πιστοποιούν ως αίτιο θανάτου του 8χρονου κοριτσιού τον πνιγμό.

«Οι γονείς πήραν τη σορό του παιδιού χθες (σ.σ. προχθές) για να ταξιδέψουν στον τόπο κατοικίας τους. Όσο για τα αίτια θανάτου, τα ευρήματα από την εξέταση έδειξαν ότι ταυτίζονται με πνιγμό», τόνισε σχετικά ο κ. Φανουργιάκης.

Θυμίζουμε ότι το κοριτσάκι από το Ισραήλ κολυμπούσε στην πισίνα του ξενοδοχειακού συγκροτήματος το απόγευμα της Τετάρτης, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έχασε τις αισθήσεις του.

Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό και άμεσα, με τη συνοδεία γιατρού, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Δυστυχώς, όμως, ήταν ήδη αργά για το μικρό αγγελούδι!

Στον χώρο του ξενοδοχείου έγινε το επόμενο πρωί αναλυτική αυτοψία από κλιμάκιο του ΕΟΤ, ενώ συνελήφθησαν δύο γυναίκες, 42 και 56 ετών, οι οποίες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου, και αφέθηκαν χθες ελεύθερες...

Στη Ρόδο

Ελεύθεροι αφέθηκαν, ομοίως, με εντολή του εισαγγελέα Ρόδου, οι δύο υπεύθυνοι της ξενοδοχειακής μονάδας του νησιού στην πισίνα της οποίας βρήκαν τραγικό θάνατο, το απόγευμα της Τετάρτης, δύο αδελφές από τη Γαλλία, ηλικίας 19 και 16 ετών, που έκαναν διακοπές στο νησί με την οικογένειά τους. Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να γίνει πρόσθετη έρευνα από τους αξιωματικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιαλυσού, έτσι ώστε να διευκρινιστούν όλες οι πτυχές της διπλής αυτής τραγωδίας, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια των Γάλλων, αλλά και την τοπική κοινωνία.

Ο ιατροδικαστής Ρόδου κ. Κωτρέτσος, που ολοκλήρωσε την ιατροδικαστική του έκθεση, επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος των δύο κοριτσιών προήλθε από πνιγμό, αλλά παραγγέλθηκαν και άλλες πρόσθετες τοξικολογικές εξετάσεις, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία της ιατροδικαστικής έρευνας, έτσι ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο.

Μεγάλο ενδιαφέρον στα ξένα ΜΜΕ

Τον γύρο της Ευρώπης έχει κάνει, εντωμεταξύ, τα δύο τελευταία 24ωρα η τραγική είδηση του πνιγμού των δύο κοριτσιών από τη Γαλλία σε πισίνα ξενοδοχείου στη Ρόδο, καθώς και η υπόθεση του τραγικού πνιγμού του 8χρονου κοριτσιού από το Ισραήλ σε ξενοδοχείο στη Χερσόνησο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, λόγω της καταγωγής των δύο άτυχων κοριτσιών, τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση, ενώ η είδηση του πνιγμού τους δημοσιεύεται ακόμα και σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης επικοινώνησε με τον πρέσβη της Γαλλίας στη χώρα μας, μεταφέροντα τη θλίψη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον χαμό των δύο έφηβων κοριτσιών...

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News