Πνίγηκε 8χρονο παιδί σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

Ηράκλειο
Πνίγηκε 8χρονο παιδί σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θρήνος για το μικρό κορίτσι - Η πισίνα έγινε «υγρός τάφος»

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, καθώς ένα μικρό κοριτσάκι από το Ισραήλ που έκανε τις διακοπές του στην Κρήτη, πνίγηκε στην πισίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία 8χρονη που ανασύρθηκε από την πισίνα το απόγευμα της Τετάρτης χωρίς τις αισθήσεις της. Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να σπεύδουν στο σημείο για να παραλάβουν τη μικρή.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρθηκε ταχύτατα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου έφτασε περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου κ. Φανουργιάκη, «το κοριτσάκι έφτασε με ασθενοφόρο στο ΠΑΓΝΗ άσφυγμο. Όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, έγιναν προσπάθειες ανάνηψης, έγινε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Όμως δεν επανήλθε.».

Για το τραγικό αυτό περιστατικό ειδοποιήθηκε και η αστυνομία, ενώ φως στα ακριβή αίτια θανάτου του 8χρονου κοριτσιού θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

"Nα τηρούνται οι όροι ασφαλείας"

Ο όροι ασφαλείας μέσα στα ξενοδοχεία επιβάλλεται να τηρούνται. Είναι συγκεκριμένοι και κανείς δεν μπορεί να τους παραβλέπει, τονίζει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μετά τον πνιγμό του 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα ξενοδοχείου της Χερσονήσου.

Ο κ. Χαλκιαδάκης τονίζει ότι «οι ναυαγοσώστες, που επιβάλλεται να βρίσκονται, στις πισίνες δεν έχουν διακοσμητικό ρόλο και προσθέτει: «Είναι απαραίτητοι και όντως έχει αποδειχθεί ότι σώζουν ζωές. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι με έναν ή δυο ναυαγοσώστες σε μια πισίνα δεν θα γίνει το κακό. Όμως, με τους ναυαγοσώστες ο κίνδυνος περιορίζεται σημαντικά. Σε ό,τι αφορά το περιστατικό, έχουμε πολύ στεναχωρηθεί και αυτό δεν έχει να κάνει με την εικόνα του τουρισμού κυρίως, αλλά τη θλίψη για την απώλεια ανθρωπίνων ζώων, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για παιδιά. Μέσα σε λίγες ώρες τρεις ανθρώπινες ζωές, δύο στη Ρόδο και μία στη Χερσόνησο, είναι τραγικό».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News