Νέο, σύγχρονο & μεγάλο κολυμβητήριο ζητούν για το Ηράκλειο

Ηράκλειο
Νέο, σύγχρονο & μεγάλο κολυμβητήριο ζητούν για το Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία σχετική... κινητικότητα δείχνει η Δημοτική Αρχή για το πάγιο αίτημα

Στο προσκήνιο επανήλθε ξανά, στο πλαίσιο του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, το θέμα της δημιουργίας ενός νέου, σύγχρονου, μεγάλου κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο.

Κάτι που αποτελεί πάγιο, διαχρονικό αίτημα της τοπικής κολυμβητικής κοινότητας, δεδομένου ότι το «αρχαίο» και ανοιχτό κολυμβητήριο στο Λίντο δεν επαρκεί για να «στεγάσει» αθλητές και μαθητές. Το θέμα επανέφερε στο προσκήνιο στο Συμβούλιο ο δήμαρχος, με φόντο και την πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Κατά τη σχετική συζήτηση που έγινε, από πλευράς δημοτικής Αρχής δόθηκε το στίγμα ότι υπάρχει μια έντονη κινητοποίηση, ότι γίνεται διερεύνηση κι ότι έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» ακόμα και συγκεκριμένες εκτάσεις για τη χωροθέτηση του νέου κολυμβητηρίου. Όμως από εκεί και πέρα, δεν ειπώθηκε κάτι παραπάνω. Και έτσι μένει να διαφανεί στην πράξη προσεχώς αν όντως γίνεται σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους της Λότζιας για το διαχρονικό αυτό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ή αν πρόκειται για ένα επικοινωνιακό «πυροτέχνημα»...

Το Ηράκλειο των 200.000 κατοίκων, και μιας πολύ μεγάλης, δυναμικής και συνεχώς αναπτυσσόμενης κολυμβητικής κοινότητας, αν μη τι άλλο, αξίζει ένα νέο, σύγχρονο κολυμβητήριο. Ένα κολυμβητήριο απαραιτήτως κλειστό και - ει δυνατόν - ολυμπιακών προδιαγραφών, με 50άρα δηλαδή σε μήκος πισίνα.

Η σχετική συζήτηση για τη δημιουργίας μιας νέας υποδομής κρατά εδώ και χρόνια. Τα αθλητικά σωματεία, μαθητές, γονείς, πολίτες, και γενικώς η τοπική κοινωνία «φωνάζουν» εδώ και χρόνια για ένα καινούργιο κολυμβητήριο.

Χαρακτηριστική ήταν άλλωστε η «κραυγή» διαμαρτυρίας και αγωνίας που είχαν «υψώσει» τον Φεβρουάριο του 2018 οι προπονητές των τοπικών σωματείων κολύμβησης.

Οι προπονητές των τοπικών σωματείων, που εισπράττουν καθημερινά την αγανάκτηση των παιδιών και των γονιών τους με φόντο τις τριτοκοσμικές εικόνες και τα τραγελαφικά - ενίοτε - σκηνικά στο κολυμβητήριο του Λίντο, είχαν παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Και είχαν καλέσει με ένα στόμα-μια φωνή την Πολιτεία να αφουγκραστεί το παλλαϊκό αίσθημα και να βάλει μπρος το έργο κατασκευής ενός νέου κολυμβητηρίου. Ενός κολυμβητηρίου, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες των αθλητών, των μαθητών και των πολιτών, οι οποίοι στοιβάζονται σε εγκαταστάσεις παλαιωμένες...

Η συζήτηση για το διαχρονικό αυτό αίτημα άνοιξε ξανά κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου. Την άνοιξε ο δήμαρχος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης που έκανε προς το Σώμα για τα τεκταινόμενα κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον συντοπίτη μας υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

«Θέλω να σας ενημερώσω για τις εξελίξεις που είναι προ των πυλών με βάση και τη συνάντηση που είχαμε στην Αθήνα με τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον κ. Αυγενάκη. Για το Παγκρήτιο Στάδιο επίκειται η δημοπράτηση για στέγαστρο με 1,5 εκατ. ευρώ. Λείπει μια άδεια. Εκτιμούμε ότι θα γίνει στο φθινόπωρο. Το δεύτερο έργο που θα δημοπρατηθεί λίγο αργότερα, γιατί εκκρεμούν τα περιβαλλοντικά ζητήματα, είναι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Παγκρητίου. Βεβαίως εδώ προκύπτει ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα, αναφορικά με το πού θα πάνε τα παιδιά όταν θα κλείσει το Παγκρήτιο για κάποιες δραστηριότητες, λόγω των εργασιών. Θα πρέπει να γίνει αναβάθμιση του Σταδίου Ελευθερίας, κυρία Καλουδιώτη. Να πάνε εκεί να εξυπηρετηθούν τα παιδιά», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρινός, απευθυνόμενος στη δημοτική σύμβουλο των “Ενεργών Πολιτών” και πρόεδρο του ΕΑΚΗ, και συνέχισε, αναφερόμενος στην υπόθεση δημιουργίας νέου κολυμβητηρίου: «Από εκεί και πέρα, επειδή τα κολυμβητήρια του Ηρακλείου δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις σημερινές ανάγκες και τη συνεχή, κάθε χρόνο, αύξηση των παιδιών, θέλουμε να κάνουμε κολυμβητήριο ολυμπιακών προδιαγραφών. Χρειάζεται χώρος 10-15 στρεμμάτων. Κάτι υπάρχει, κύριε Βαρδαβά, στην Αλικαρνασσό. Το ψάχνουμε περαιτέρω. Δε χρειάζεται να είναι μέσα στην πόλη, πάντως, ο χώρος που θα γίνει το νέο κολυμβητήριο. Κυρία Καλουδιώτη, θα θέλαμε την άποψή σας επ’ αυτού».

Μαρία Καλουδιώτη: «Το Ηράκλειο χρειάζεται απαραιτήτως ένα νέο κολυμβητήριο»

Η Μαρία Καλουδιώτη, η οποία τόνισε ότι παραμένει στο «τιμόνι» του ΕΑΚΗ μέχρι να παρθεί πολιτικά η απόφαση αντικατάστασής της, επισήμανε:

«Στο στάδιο έχει τελειώσει η διαδικασία της μελέτης για την αντικατάσταση του ταρτάν. Έχει βρεθεί και ο μειοδότης. Εκεί το έχουμε αφήσει στη Γ.Γ. Αθλητισμού. Όταν ξεκινήσει η παρέμβαση δε θα απαιτήσει μεγάλο χρόνο. Έναν με ενάμιση μήνα θα χρειαστεί για τις ανάγκες των εργασιών. Για το κολυμβητήριο που βάλατε ως θέμα, δήμαρχε, τα πράγματα είναι απλά. Το Ηράκλειο χρειάζεται απαραιτήτως ένα νέο κολυμβητήριο. Και το Ηράκλειο χρειάζεται απαραιτήτως ένα κλειστό κολυμβητήριο. Ας είναι και μικρότερη η πισίνα, 33άρα, και όχι ολυμπιακών προδιαγραφών. Αλλά να είναι κλειστό. Από εκεί και πέρα το κρίσιμο είναι ποιος θα φτιάξει το νέο κολυμβητήριο. Αν το κολυμβητήριο θα ανήκει στη Γ.Γ. Αθλητισμού μπορεί να γίνει στον αύλειο χώρο του ανοιχτού κολυμβητηρίου στο Λίντο. Αν πάλι το φτιάξει ο Δήμος, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα ή περιορισμός χωροθέτησης. Μπορεί να γίνει παντού. Θέληση να υπάρχει», σημείωσε με νόημα η Μαρία Καλουδιώτη, με τη συζήτηση πάντως να κλείνει κάπου εκεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News