Στ. Αραχωβίτης: Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ

Ηράκλειο
Στ. Αραχωβίτης: Το στοίχημα της νέας κυβέρνησης η διαπραγμάτευση της ΚΑΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως ο πρώην υπουργός λέει στον 98.4 η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη με το στοίχημα να έγκειται στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα από το Δεκέμβριο του 2018 για την επαρκή χρηματοδότηση της, αλλά και την χωρίς διακρίσεις εφαρμογή της σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Η πρόταση όπως λέει ο πρώην υπουργός είχε βρει και συμμάχους όλες τις χώρες του Νότου, που βιώνουν τις διακρίσεις μεταξύ Βορρά και Νότου.

Αναφορικά με τις βασικές εκκρεμότητες της πολιτικής που ασκήθηκε επί ημερών του, ο Σταύρος Αραχωβίτης είπε ότι είναι: η αποζημίωση των τοματοπαραγωγών της Κρήτης από την Tuta Absoluta, o καθορισμός της επαγγελματικότητας των αλιέων, το νέο θεσμικό πλαίσιο περί δακοκτονίας και το σχέδιο νόμου περί Συνεταιριστικών Οργανώσεων.

Εξέφρασε την ελπίδα η νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να συμβάλει προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών της Κρήτης και διαβεβαίωσε ότι από κοντά θα παρακολουθεί τις κινήσεις του νέου υπουργού και θα παρεμβαίνει θεσμικά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News