Λ. Αυγενάκης: «Δε θα διαψεύσουμε κανέναν»

Ηράκλειο
Λ. Αυγενάκης: «Δε θα διαψεύσουμε κανέναν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη συνέντευξη του νέου υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο δελτίο της «ΚΡΗΤΗ TV»

Σαφέστατες δεσμεύσεις για ένα κυβερνητικό έργο που μέχρι τις επόμενες εκλογές θα έχει πείσει τους Κρητικούς, «όταν πια θα έχει κατακάτσει η σκόνη του “αριστερού” ΣΥΡΙΖΑ και όλων των “ωραίων” που μας έλεγε η προηγούμενη κυβέρνηση», ανέλαβε έναντι του κρητικού λαού, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV” χθες το βράδυ, ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις της Κατερίνας Σαλαπάτα, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού της νέας κυβέρνησης μίλησε με αισιοδοξία για τη νέα περίοδο διακυβέρνησης της χώρας και τόνισε ότι είναι απολύτως βέβαιο ότι στην Κρήτη θα γίνουν έργα ώστε να πάψει ο λαός της μεγαλονήσου να μιλάει πια για «αναπτυξιακό έλλειμμα»!

«Δε θα διαψεύσουμε κανέναν. Ούτε εγώ αλλά ούτε και οι υπόλοιποι συνάδελφοι βουλευτές της Ν.Δ.. Ούτε φυσικά και ο συνάδελφος βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης. Που μας έπαιξε περίεργο παιχνίδι ο εκλογικός νόμος και τελικά η Ν.Δ. εκπροσωπείται με δύο μόνο βουλευτές από τον νομό Ηρακλείου σε σύνολο οκτώ βουλευτών».

Στο σημείο αυτό, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέλαβε άλλη μια σημαντική δέσμευση: «Να πω δημόσια ότι η συνεργασία με όλους τους βουλευτές, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε κόμμα προέρχονται, θα είναι διαρκής και πραγματική. Μας ενδιαφέρει να παραχθεί έργο στον τόπο μας. Και η συμβολή στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών δεν έχει κομματική απόχρωση. Με το πνεύμα της ενότητας και της συνεργασίας θα πορευτούμε το επόμενο διάστημα»...

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είπε, επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «που επί τριάμισι χρόνια μου εμπιστεύτηκε το νευραλγικό πόστο στην εξαιρετικά δύσκολη θέση του γραμματέα του κόμματος. Και από σήμερα και μετά μου εμπιστεύεται ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρτοφυλάκιο, αυτό του Αθλητισμού της χώρας μας. Ένα μεγάλο κεφάλαιο, που απασχολεί χιλιάδες πολίτες. Χιλιάδες νέα παιδιά. Χιλιάδες οικογένειες. Και φυσικά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες στελέχη και παράγοντες του αθλητισμού. Θα δώσω όλο μου τον εαυτό. Είναι ένας χώρος που πραγματικά μου αρέσει. Δε σας κρύβω ότι τον επεδίωξα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Για τη χαμένη εμπιστοσύνη

Απαντώντας, παρακάτω, για όλους εκείνους τους πολίτες της μεσαίας τάξης που είναι λαβωμένοι από τα μνημόνια και φοβούνται για ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο, ένα νέο μνημόνιο κ.λπ., ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ξεκάθαρος: «Να έχουν πίστη και αφοσίωση στους στόχους που έχει θέσει δημόσια προ των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πλέον πρωθυπουργός της χώρας μας. Μαζί, ενωμένοι, χωρίς εντάσεις, χωρίς τοξικότητα, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έχουμε ένα πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται ακριβώς από την επόμενη μέρα της ορκωμοσίας. Δηλαδή από αύριο (σ.σ. σήμερα) και μετά, ξεκινά πλέον η παραγωγή έργου. Δεν έχουμε μέρα καθυστέρησης. Δεν έχουμε δικαίωμα να καθυστερήσουμε ούτε λεπτό στην παραγωγή έργου. Θα κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό η χώρα μας να επανέλθει στην κανονικότητα. Ξέρουμε ότι έχει ταλαιπωρηθεί. Έχει κουραστεί. Έχει λαβωθεί η ελληνική κοινωνία. Και δεν έχουμε περιθώριο ούτε να καθυστερήσουμε, ούτε να προχωρήσουμε με εντάσεις, ούτε να προκαλέσουμε περισσότερο θόρυβο από αυτό που είχε παραχθεί το προηγούμενο διάστημα. Με ηρεμία, με σύνεση και κυρίως με μετριοπάθεια θα δουλέψουμε»...

«Στην Κρήτη θα γίνει έργο»

Όσον αφορά στην Κρήτη, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε: «Νομίζω ότι είναι υποχρέωση του σημερινού πρωθυπουργού της χώρας μας και όλων μας που συμμετέχουμε στο κυβερνητικό σχήμα, να τρέξουμε και να προτάξουμε το καλό και το αναγκαίο έργο που θα πρέπει να γίνει. Και ειδικά στα έργα υποδομών, όπου έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Άρα ναι, τα έργα υποδομών στην Κρήτη πρέπει να τρέξουν με ρυθμό γρήγορο. Και κυρίως με ένα ορατό αποτέλεσμα προς όλους τους πολίτες. Δεν αρκούν μόνο οι προθέσεις».

Σε ό,τι αφορά τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε δύο πόλους. Είναι η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς στο Ηράκλειο από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές είχαμε μια αύξηση 10 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μια πτώση γύρω στις 3 μονάδες και πλέον. Κι εγώ περίμενα μεγαλύτερη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι απολύτως σεβαστή η ετυμηγορία του κόσμου. Θα δουλέψουμε με τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί. Δεν έχουμε να πούμε κάτι περισσότερο για το θέμα αυτό, παρά μόνο “δουλειά, δουλειά, δουλειά”, και είμαι βέβαιος πως μέχρι τις επόμενες εκλογές θα καταφέρουμε να έχουμε κερδίσει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του νομού μας και να έχουμε απoδομήσει πλήρως όλη αυτή τη θεωρία που έχουν “χτίσει” γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ της Αριστεράς και της Προόδου, και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε άκουσε το προηγούμενο διάστημα. Όσο θα κατακάθεται η σκόνη, πολλά θα μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Έλληνας πολίτης και ειδικά ο συμπολίτης μας εδώ, με μεγαλύτερη νηφαλιότητα, με μεγαλύτερη προσοχή και πιο αντικειμενικό μάτι. Θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μάθει την αλήθεια και κυρίως να αντιληφθεί τι σημαίνει ποιότητα του κυβερνητικού έργου, αλλά κυρίως αποτέλεσμα, που είναι το ζητούμενο»...

Επιμέλεια: Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News