Ηράκλειο

Φεστιβάλ Έξυπνων Πόλεων: Οι Ηρακλειώτες ξεκινούν να αλλάζουν την πόλη τους

Το εμπνευσμένο Smart Cities Festival συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μικρών φίλων

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ Έξυπνων Πόλεων, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 30 εθελοντές και το οποίο παρακολούθησαν περισσότερες από 500 οικογένειες, παρά το τριήμερο, λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος.

Για πρώτη φορά στο Ηράκλειο Κρήτης, οι δημότες της πόλης είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με την έννοια της «έξυπνης» πόλης, να ταξιδέψουν νοητά στις πιο έξυπνες πόλεις του κόσμου, να γνωρίσουν το «έξυπνο» έργο συνδημοτών τους μέσα από ομιλίες, αλλά και να συμμετέχουν σε ανοιχτή συζήτηση, για το πώς μπορούμε να συνεργαστούμε και να φέρουμε θετικά και ουσιαστικά την αλλαγή στην πόλη μας, μέσα από συνεργασία και καινοτόμες προτάσεις και όχι, απαραίτητα, μέσα από κομματικές δομές.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκδήλωση αυτή είχαν τα ίδια τα παιδιά, οι αυριανοί δημότες της έξυπνης πόλης του Ηρακλείου, μιας και εκείνα, τελικά, θα συνδιαμορφώσουν τη νέα αστική ταυτότητα της πόλης και θα υποστηρίξουν και θα συντηρήσουν την όποια αλλαγή. Στον προαύλιο χώρο του ισογείου του Πολιτιστικού Κέντρου 11 συνεργάτες του Καλού Αγωγού έπαιξαν μαζί με τα παιδιά με νερό, άμμο, πλαστελίνες, φυσικά υλικά και oobleck, αλλά και παιχνίδια γειτονιάς, αναβιώνοντας την ξεγνοιασιά των δικών μας παιδικών χρόνων.

Εντυπωσιακή ήταν και η έκθεση δημιουργιών παιδιών μεγαλύτερης ηλικίας με τουβλάκια Lego στην Αίθουσα Σεμιναρίων του Πολιτιστικού Κέντρου. Παιδιά μεγάλων τάξεων δημοτικού και παιδιά γυμνασίου οραματίστηκαν το Ηράκλειο του μέλλοντος και κατασκεύασαν λύσεις, όπως τα Έξυπνα Τείχη, την προέκταση του Ηρακλείου στο διάστημα, αλλά και την κατασκευή τεχνητών νησιών βόρεια της πόλης για συντήρηση φυσικών οικοσυστημάτων του νησιού.

Το Φεστιβάλ αυτό ήταν μια καλή αρχή για να αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε την ευθύνη που έχουμε για τη θετική αλλαγή που περιμένουμε στην πόλη μας, αλλά και για την ευθύνη που έχουμε ως ενήλικες να μεταφέρουμε έμπνευση στα παιδιά μας, τους αυριανούς ενεργούς πολίτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια