Ο Μηνάς Σταυρακάκης στον Ομαλό Βιάννου για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος

Κρήτη
Ο Μηνάς Σταυρακάκης στον Ομαλό Βιάννου για την γιορτή του Αγίου Πνεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Σταυρακάκης στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του έκανε αναφορά στα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και ιδιαίτερα στον αγώνα της Βιάννο

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Οροπέδιο του  Ομαλού  Βιάννου η εορτή  του Αγίου Πνεύματος.

Μια μέρα κατά την οποία τιμάται και η μνήμη των πεσόντων κατά την περίοδο της Εθνικής Αντίστασης που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Αρχικά τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα και των ιερέων του Δήμου.

Τελέστηκε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των πεσόντων, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε χαιρετισμός από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη.

Ο κ. Σταυρακάκης στη διάρκεια του σύντομου χαιρετισμού του έκανε αναφορά στα θύματα της Εθνικής Αντίστασης και ιδιαίτερα στον αγώνα της Βιάννου, τονίζοντας ότι είναι χρέος όλων να τιμούν και να κρατούν άσβεστη στη μνήμη όλων τη θυσία όλων όσων έχασαν την ζωή του στον αγώνα της ελευθερίας. Με μεγάλο σεβασμό επίσης – όπως είπε – πρέπει να αγαπάμε  τη Φύση, με τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν πως η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, τα παιδιά μας.

Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ Αριστομένη Συγγελάκη που αναφέρθηκε στην Αντίσταση στη Βιάννο και τον αγώνα των ανθρώπων της. Μια θυσία κορυφαία, για την πατρίδα και την Ελευθερία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News