Ηράκλειο

Επί τάπητος τα προβλήματα που προκάλεσε το κλείσιμο των Σφαγείων του Δήμου Γόρτυνας

Το Σφαγείο Ασημίου, παραμένει κλειστό από τις 30 Μαΐου

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιούργησε το κλείσιμο των Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Γόρτυνας, τέθηκαν επί τάπητος στην συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, συναδ. Στέλιος Βοργιάς, με εκδοροσφαγείς, του συγκεκριμένου σφαγείου.

Το Σφαγείο Ασημίου, παραμένει κλειστό από τις 30 Μαΐου, χωρίς η Δημοτική Αρχή να έχει αποσαφηνίσει την ημερομηνία επαναλειτουργίας του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την δημιουργία κλίματος ανασφάλειας τόσο στους εκτροφείς, κτηνοτρόφους, σφαγείς, κρεοπώλες, όσο και στους κρεοτοπαραγωγούς, καθώς προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κλάδος, είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν στο Ρέθυμνο, όπου λειτουργούν τα πιο κοντινά σφαγεία.

Το ΕΚΗ στηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στα Σφαγεία Ασημίου, θα βρεθεί αύριο, Τετάρτη στις 10 το πρωί, στους Αγ Δέκα, έξω από το Δημαρχείο, όπου θα συγκεντρωθούν, ως ένδειξη διαμαρτυρίας εργαζόμενοι των Σφαγείων, παραγωγοί και κρεοπώλες, με μοναδικό αίτημα την άμεση επαναλειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων του Δήμου Γόρτυνας, με έδρα το Ασήμι.

Μάλιστα, υπήρξε και επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, στον οποίο ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, συναδ. Στέλιος Βοργιάς επεσήμανε ότι «θεωρούμε πως η λειτουργία των Σφαγείων των Δήμων Γορτυνας και Φαιστού, θα πρέπει να στηριχθεί από την Περιφέρεια και τους τοπικούς Ο.Τ.Α. προς όφελος όλων των εργαζομένων και των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Κρήτης, αφού ΚΑΙ ο νομός Λασιθίου εξυπηρετείται από τα συγκεκριμένα Σφαγεία».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                     

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια