Του προμήθευσε τα πλαστά έγγραφα, όμως το... ταξίδι δεν έγινε

Ηράκλειο
Του προμήθευσε τα πλαστά έγγραφα, όμως το... ταξίδι δεν έγινε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Δύο συλλήψεις για πλαστογραφία πιστοποιητικών

Λίγο πριν πετάξει για την Ελβετία συνελήφθη σήμερα, Δευτέρα, ένας 20χρονος αλλοδαπός στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» ο οποίος προσπάθησε να φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Παράλληλα, στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται πλέον και ένας 25χρονος, επίσης αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα σε μη μόνιμο αλλοδαπό και εν προκειμένω στον 20χρονο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου πραγματοποίησαν έλεγχο στο νεαρό άντρα ο οποίος επέδειξε πλαστά πιστοποιητικά. Από την έρευνα και την προανάκριση στη συνέχεια προέκυψε ότι ο 25χρονος ήταν εκείνος που του προμήθευσε τα πλαστά προκειμένου να διευκολύνει την έξοδό του πρώτου από τη χώρα.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν και οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας:

«Συνελήφθη, σήμερα (20.05.2019) στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 25χρονος αλλοδαπός για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμο αλλοδαπό και πλαστογραφία. Επιπλέον, συνελήφθη 20χρονος αλλοδαπός για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» σε γενόμενο έλεγχο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, ανωτέρω αλλοδαπός επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό την Ελβετία.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 25χρονος προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα στον 20χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα και συνελήφθη.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News