Απογυμνωμένες αστυνομικές υπηρεσίες στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης

Ηράκλειο
Απογυμνωμένες αστυνομικές υπηρεσίες στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομικά κενά προκαλούν ανησυχία στις τουριστικές περιοχές της - Φόβοι για πλήγμα στο αίσθημα ασφάλειας των ξένων επισκεπτών

Απογυμνωμένες όσο ποτέ άλλοτε οι αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης καλούνται να σηκώσουν το βάρος της αστυνόμευσης στις τουριστικές περιοχές του νησιού όπου κύματα τουριστών έχουν αρχίσει να καταφθάνουν, όχι όμως και οι πολυπόθητες ενισχύσεις, στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ολιγωρία στα όρια της αδιαφορίας για τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού καταλογίζουν οι συνδικαλιστές στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ που αναμένεται να διαθέσει ελάχιστο προσωπικό για να καλύψει τα κενά στο Τμήμα της Χερσονήσου, αλλά και το αεροδρόμιο του Ηρακλείου όπου πραγματοποίησαν συναντήσεις με το προσωπικό τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζεται να νιώθουν οι ξένοι επισκέπτες που επιλέγουν την Κρήτη, ως ένα ανασφαλή προορισμό σε σχέση με άλλες χώρες όπου υπάρχουν προβλήματα και τρομοκρατικές απειλές, πλήττεται  σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, τη ώρα που η εμφανής αστυνόμευση στις τουριστικές περιοχές είναι ουσιαστικά μηδαμινή

Το προσωπικό που θα ενισχύσει φέτος τη λειτουργία του Α/Τ Χερσονήσου είναι κατά 40% μειωμένο σε σχέση με πέρυσι καθώς μόλις 6 αστυνομικοί αναμένεται να μετακινηθούν από άλλες περιοχές της Ελλάδας προς τη Χερσόνησο η οποία υποδέχεται το 50% των τουριστών που φτάνουν στην Κρήτη.

Στο ίδιο έργο θεατές και στην περίπτωση του Α/Τ Αερολιμένα ηρακλείου. Ο αριθμός των δοκίμων που θα διατεθεί είναι ικανοποιητικός, ωστόσο δεν μπορούν να εργαστούν τα Σαββατοκύριακα, οπότε υπάρχει και ο μεγαλύτερος φόρτος εργασίας. Το ίδιο πρόβλημα είχε παρουσιαστεί και πέρυσι όμως παρά το γεγονός ότι η συζήτηση ξεκίνησε από τον Οκτώβριο, δεν δόθηκε λύση παρά την αναμενόμενη αύξηση των αφίξεων.    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News