Ηράκλειο

Νέος δρόμος στη Βιάννος προς τους ομαδικούς τάφους εκτελεσθέντων

Με προϋπολογισμό 73.000 ευρώ

Ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή νέου ασφαλτοστρωμένου δρόμου που οδηγεί από την επαρχιακή οδό Αμιρών Άρβης προς το σημείο που βρίσκονται οι ομαδικοί τάφοι των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, την σύμβαση για την υλοποίηση της υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης, με την παρουσία των Αντιδημάρχων Νικήτα Γιαμαλάκη, Μανώλη Αγαπουλάκη, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Αμιρών Μανώλη Ηλιάκη και της Διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας Μαρία Νερατζάκη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Το έργο αφορά σε ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου μήκους 500,00 µ.µ που οδηγεί από την επαρχιακή 43 στο χώρο εκτέλεσης και οµαδικών τάφων. Συγκεκριμένα θα γίνουν η κατασκευή τάφρου, η κατασκευή τεχνικού µε τσιµεντοσωλήνες και η κατασκευή ασφαλτικού οδοστρώµατος(βάση, υπόβαση, στρώση κυκλοφορίας).

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 73.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και χρηματοδοτείται, από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: «Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας και στην προσπάθεια ανάδειξης όλων των σημείων του μαρτυρικού Δήμου Βιάννου υλοποιούμε μια ακόμη σημαντική παρέμβαση που αφορά στην ασφαλτόστρωση δρόμου από της επαρχιακή οδό Αμιρών Άρβης προς την θέση των ομαδικών τάφων εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στα Μελιανά Αμιρών. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση που χρηματοδότησε το συγκεκριμένο έργο κατά την επίσκεψή του στην Βιάννο τον Σεπτέμβριο του 2018. Είναι σημαντικό επίσης να αναδείξουμε την συμβολή των υπηρεσιών του Δήμου που υλοποιούν καθημερινά το τεχνικό του πρόγραμμα με σημαντικά έργα σε κάθε Τοπική μας Κοινότητα».

Σχόλια