Κλείνουν το δρόμο για τα φορτηγά οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας

Ηράκλειο
Κλείνουν το δρόμο για τα φορτηγά οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οργισμένοι κάτοικοι» ζητούν λύση προκειμένου τα φορτηγά να μην περνούν μέσα από το χωριό της Μεσαράς

«Οργισμένοι κάτοικοι» της Αγίας Βαρβάρας απέκλεισαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, με τα οχήματά τους, το οδικό δίκτυο, στο ύψος του κέντρου υγείας Αγίας Βαρβάρας, προς το χωριό Πρινιά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού, ο οποίος συμμετέχει στον αποκλεισμό, «Τα φορτηγά του εργολάβου που έχουν αναλάβει τη δημιουργία του νέου οδικού δικτύου, περνούν - ανά 3 λεπτά - μέσα από το χωριό μας, με αποτέλεσμα, τα σπίτια μας να γεμίζουν με χώμα και σκόνη. Σήμερα, δε, που έβρεχε, η Αγία Βαρβάρα, έχει γεμίσει με λάσπη. Ενώ, εμφανή είναι και τα προβλήματα στο οδόστρωμα, καθώς τα φορτηγά είναι πολύ βαριά, με αποτέλεσμα, το οδόστρωμα να επιβαρύνεται».

Βέβαια, όπως σχολίασε ο ίδιος στο neakriti.gr, «Εμείς, ως κάτοικοι, θέλουμε το νέο δρόμο Ηρακλείου - Μοιρών, απλώς, δε θέλουμε τα φορτηγά να περνούν μέσα από το χωριό μας».

Σύμφωνα με τον κάτοικο του χωριού, «ενώ, υπάρχουν παράδρομοι, από τους οποίους μπορούν να περνούν τα φορτηγά, οι οδηγοί τους επιλέγουν να περνούν μέσα από την Αγία Βαρβάρα».

Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, «έχουμε απευθυνθεί στους αρμοδίους φορείς, παρόλα αυτά, δεν έχει βρεθεί κάποια λύση».

Την εν λόγω πρωτοβουλία ανέλαβε μερίδα «οργισμένων κατοίκων» της Αγίας Βαρβάρας, όπως είπε ο ίδιος, προκειμένου να βρεθεί λύση και τα φορτηγά να μην περνούν πλέον μέσα από την Αγία Βαρβάρα.

«Έχουν γίνει ζημιές και στα σπίτια μας!»

Ενώ, χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, όπως είπε ο ίδιος, για τη διάνοιξη του δρόμου οι εργάτες χρησιμοποιήσαν δυναμίτιδα, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει ζημιές και σε σπίτια της παρακείμενης περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουν γίνει ζημιές στα σπίτια μας, όπως πολλά σπασμένα τζάμια, στα παράθυρα και τις πόρτες μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News